Aiempien vuosien tapaan toimintaa järjestetään kaikilla koululla. Tarjolla on kaikkiaan yli 250 kerhoa. Tänä lukuvuonna 2017 - 2018 koulun kerhotoiminnan tarjonnassa on muun muassa sirkusta, puuha-, eläin-, tietotekniikkakerhoa sekä erilaisia liikunnan, musiikin ja kädentaitojen kerhoja. Kulttuurilukkarikerhoina järjestetään esimerkiksi käsityö, - animaatio, - nukketeatteri- ja sarjakuvakerhot. Oppilaat voivat osallistua mihin tahansa itseään kiinnostavaan kerhotoimintaan riippumatta siitä, missä sitä järjestetään. Kerhon voi valita läheltä kotia tai mielenkiinnon kohteiden mukaan omalta asuinalueelta tai koko kaupungin alueelta. Kerhot voivat olla muutaman kerran tapaamisia tai kestää koko lukuvuoden. Kerhotarjonta on koottu palvelualueittain ja edelleen kouluittain. Palveluntuottajien tiloissa keskustassa järjestettävät kerhot löytyvät omana osionaan. Käykää tutustumassa!

Kerhokohtaiset tiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät kaupungin koulujen Peda.net-oppimisympäristösivustolta osoitteesta https://peda.net/lahti/njk

Lue koko tiedote Lahden kaupungin verkkosivuilta: https://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/koulujen-maksuton-kerho-ja-harrastetoiminta-on-taas-käynnistymässä

Duo Vokki Myyrät

Kuvassa: Vokki-Myyrät-duo

Päiväkodit ja koulut voivat nyt varata maksuttomia Efektin kulttuurivierailuja!

Lahden kaupunki Lastenkulttuurikeskus Efekti tarjoaa maksuttomia koulu- ja päiväkotivierailuja kahdeksalle Päijät-Hämeen kunnalle. Mukana ovat Asikkala, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä. Syksyn ohjelmistossa on kulttuurivierailuja eri taiteen aloilta musiikista teatteriin ja kädentaidoista tanssiin.

Koulut ja päiväkodit voivat varata vierailuja sähköisellä ilmoittautumislomakkeella ke 23.8.- ke 6.9.2017.
Viikolla 38–39 päiväkodit ja koulut saavat tiedon, ovatko he saaneet hakemansa esityksen.

Kulttuurivierailujen ohjelmisto ja ilmoittautumisohjeet löytyvät Lastenkulttuurikeskus Efektin verkkosivuilta osoitteesta www.phlastenkulttuuri.fi tai suoraan seuraavan linkin takaa: http://www.phlastenkulttuuri.fi/index.php/efekti-lastenkulttuurivierailut/ohjelmisto-2017

Efekti tukee lasten taide- ja kulttuurikasvatusta Efekti on kahdeksan Päijät-Hämeen kunnan alueella toimiva lastenkulttuurikeskus, jonka kautta järjestetään kulttuuritarjontaa alueen päiväkoteihin ja kouluihin.

Toimintaa koordinoi Lahden kaupungin sivistyksen palvelualueen kulttuuripalvelut. Rahoituksesta vastaavat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Efektin toiminnassa mukana olevat kunnat.

Lastenkulttuurikeskus Efekti on Suomen Lastenkulttuurikeskusten liiton jäsen. Efektin perustoimintaa ovat alusta alkaen olleet kouluille ja päiväkodeille tarjotut maksuttomat kulttuurivierailut, jotka tukevat lasten ja nuorten taide- ja kulttuurikasvatusta.

Lisätietoja:

Lahden kaupunki, sivistyksen palvelualue, kulttuuripalvelut
kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhos p. 050 387 8792, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
kulttuurituottaja Sari Tuominen p. 044 769 8649, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www.phlastenkulttuuri.fi

 

 DSC0228

 ”…tapahtuu kovin harvoin että
tulee armas ystävä pitkin vettä.”
Elina Karjalainen: Uppo-Nalle

Uppo-Nalle on hylätty leikkikarhu, joka päätyy likomärkänä maailman meriä pitkin Suomeen. Reeta taas on pieni tyttö valkealla hiekkarannalla, joka toivoo ikiomaa ystävää. Heidän molempien onnekseen Uppo-Nalle kelluu juuri siihen rantaan, jossa Reeta haaveilee syleiltävästä ystävästä. Siitä alkaa runontäyteinen seikkailu.

Lahden Kesänäyttämö tuo lavalle jälleen taitavan ja monipuolisen ensemblen, joka herättää Uppo-Nallen runot uudenlaiseen eloon ilahduttavin sävelin. Esitys sopii koko perheelle. Musiikkinäytelmä on täynnä elämää, syvällisiä pohdintoja ja hulvattomia hahmoja. Elina Karjalaisen luoma Uppo-Nalle täyttää tänä vuonna 40 vuotta.

Lahden Kesänäyttämö työllistää nuoria jo 22. kerran. Mukana näytelmän toteutuksessa on kaikkiaan 22 nuorta muusikko-näyttelijää, kulttuurituottajaharjoittelijaa, tarpeistonhoitaja-näyttämömiestä ja valo-ääniteknikko.

Ohjaus: Sanna Heiskanen
Musiikki: Vega Välitalo
Dramatisointi: Elina Karjalaisen alkuperäisteoksen pohjalta Sanna Heiskanen

Ensi-ilta ja esitykset:
to 29.6. klo 18 ensi-ilta (loppuun varattu)
la 1.7. klo 12 ja klo 15 (loppuun varattu)
ti 4.7. klo 14 (loppuun varattu) ja 18 (loppuun varattu)
ke 5.7. klo 14 (loppuun varattu) ja 18  (loppuun varattu)
to 6.7. klo 14  (loppuun varattu) ja 18  (loppuun varattu)
pe 7.7. klo 14 
(loppuun varattu)

LISÄNÄYTÖS pe 7.7. klo 17 (loppuun varattu)

Kesto:

1 h 30 min (sis. väliajan)

Liput:
8 € / 10 € / 30 € (perhelippu, 4 hlö)

Lippuvaraukset ja tiedustelut peruutuspaikoista ensisijaisesti sähköpostilla:
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
p. 044 716 1601

Uppo-Nallen lippuja ei ole enää saatavilla Visit Lahden kautta.

Lippujen ennakkolunastus Pikkuteatterilla (Loviisankatu 8) joka päivä kello kymmenestä viimeiset esityksen alkuun
Liput tulee lunastaa viimeistään puoli tuntia ennen esityksen alkua.

Esityspaikan osoite:
Pikkuteatteri
Loviisankatu 8, Lahti

Pikkuteatterilla on esitysten aikana kahvila, josta on mahdollista ostaa virvokkeita ja pientä suolaista ja makeaa.