Nettiin Uppo Nalle vaaka

Uppo-Nalle tekee kaatopaikalla kaiken romun seasta oikean Löytöjen Löydön, nimittäin komeat rummut. Uppiksen intohimoinen rummutus Kissankuja viitosen pihalla vaikenee, sillä jotain aivan kamalaa tapahtuu: Laulava Lintukoira katoaa! Uppis päättää laskea rumpunsa vesille ja pelastaa ystävänsä, mutta ei arvaakaan millaisen seikkailuun hän pelastusmatkallaan päätyy. Kuka on tuo koiran kaappaaja, jolla on suuret lunnasvaatimukset? Miten ihmeessä Uppo-Nalle päätyy orkesteriin rummuttajaksi, vaikkei hän tunne edes nuotteja? Saako Uppis ystävänsä pelastettua?

Koko perheen musiikkinäytelmän ohjaa Väinö Weckström ja sen on dramatisoinut Elina Karjalaisen alkuperäisteoksen pohjalta Sanna Heiskanen. Laulut runoihin on säveltänyt Vega Välitalo ja musiikin sovituksesta vastaa koko upea Lahden Kesänäyttämön ensemble.

Tule mukaan laulujen laineille!

Lahden Kesänäyttämö työllistää nuoria jo 23. kerran. Mukana näytelmän toteutuksessa on kaikkiaan 23 nuorta muusikko-näyttelijää, kulttuurituottajaharjoittelijaa, tarpeistonhoitaja-näyttämömiestä ja valo-ääniteknikko.

Ohjaus: Väinö Weckström
Liput: 8 € / 10 € / 30 € (perhelippu, 4 hlö)
Lippuvaraukset: verkkokauppa.lahti.fi, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 044 716 1601
Paikka: Pikkuteatteri, Loviisankatu 8, Lahti

Ensi-ilta ja esitykset:
to 28.6. ensi-ilta klo 18 (ensi-ilta loppuunmyyty)
la 30.6. klo 12 ja 15
ti 3.7. klo 14 (loppuunmyyty) ja 18 (loppuunmyyty)
ke 4.7. klo 14 (loppuunmyyty) ja 18
to 5.7. klo 14 ja 18 (loppuunmyyty)
pe 6.7. klo 14 (loppuunmyyty)

Kuvitus: Johannes Wilenius

Lisätietoja:
Lahden kaupunki
kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhos
p. 050 387 8792
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Facebookissa Lahden Kesänäyttämö
Instagramissa @lahdenkesanayttamo

Lastenteatterin ideahautomo hakee vuoden 2019 ITU-esitystä

ITUjen näyttämön järjestävät Helsingin Annantalo, Vantaan Lastenkulttuurikeskus Pessi, Turun Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto, Hämeenlinnan Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX, Lahden lastenkulttuurikeskus Efekti, Sipoon Lilla Villan ja Espoon Lasten kulttuurikeskus Pikku-Aurora

ITUjen näyttämölle voi hakea esitysidealla, tekstikatkelmalla, kohtauksella tai demolla uudesta, pienille lapsille suunnatusta näyttämöteoksesta. Esityksen muotokieli on vapaa. Se voi edustaa nukketeatteria, sirkusta, musiikki- ja tanssiteatteria, puheteatteria tai performanssitaidetta. Kutsu on suunnattu taiteen ammattilaisille ja teoksen takana tulee olla laskutuskelpoinen rekisteröity yhteisö.

Hakemuksien perusteella 6–8 ehdotusta valitaan ITUjen näyttämökatselmukseen, joka järjestetään Seikkailupuistossa Turussa 21.9.2018. Näistä taiteen ammattilaisraati valitsee vuoden 2019 ITU-esityksen. Esityksen ensi-illan tulee olla vuonna 2019 ja se toivotaan järjestettävän näyttämön tuotantotukitahojen kanssa yhteistyössä. Valitulle ITU-esitykselle myönnetään tuotantotukea 8000 €, josta myönnetään laskua vastaan 6000 € vuonna 2018 ja 2000 € vuonna 2019.

Näyttämön järjestävät lastenkulttuurikeskukset ostavat valmiista teoksesta yhteensä vähintään 10 esitystä. ITU-esityksien määrä riippuu myös siitä, kuinka teos mukautuu erilaisiin esitystiloihin.
Lisäksi voidaan valita Pikku-Itu-esitys, jolle myönnetään 3000 € tuotantotuki. Pikku-Itu-esityksiä ostetaan vähintään yhteensä 4 kpl.

Haku päättyy ma 11.6.2018. Katselmukseen valituille ilmoitetaan valinnasta to 21.6.2018 mennessä.
ITU-hakemuksen tulee sisältää seuraavat seikat: tekijät yhteystietoineen ja esittelyineen, teoksen työnimi sekä kuvaus suunnitellusta teoksesta tuotantoaikatauluineen ja alustava rahoitussuunnitelma.

Hakulomake: http://www.lastenkulttuuri.fi/lastenkulttuurikeskukset/projekteja/


Hakulomake ja liitteet lähetetään ensisijaisesti sähköpostilla:
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tulostettu hakulomake postitetaan liitteineen viimeistään 11.6.2018 klo 16 mennessä:
Annantalo
Katariina Metsälampi
PL 10417
00099 Helsingin kaupunki

Vuoden 2018 ITU on Grus Grus Teatteri ry:n Koivuhiiri ja Päästäinen ja Pikku-Itu Katve ry:n tanssiesitys Kastor ja Pollux.

Lastenkulttuurikeskus Efektin vuosittainen tarjouspyyntöhaku eri taiteen alojen kulttuurivierailuista on käynnistynyt. Efekti etsii työpajoja, esityksiä, taiteilijakäyntejä ja muita kulttuurivierailuja päijäthämäläisiin päiväkoteihin ja kouluihin.

Kulttuurivierailut toteutetaan ensisijaisesti päiväkotien ja koulujen omissa tiloissa ja ne ajoittuvat syyslukukauteen. Yhdeltä toimijalta pyritään hankkimaan 5–20 vierailukokonaisuutta.

Lisäksi pyydämme kohdennettua tarjousta lahtelaisten 7.-luokkalaisten Taidemuseokäynnin yhteydessä toteutettavista työpajoista. Taidemuseossa on 6.9.–2.12.2018 esillä Suomen Taidemaalariliiton ja Lahden Taidemuseon näyttely Tuoretta maalia. Näyttely tulee esittelemään uutta suomalaista maalaustaidetta. Pyrimme 20–60 työpajakokonaisuuden hankintaan yhdeltä toimijalta. Syyslukukauden 2018 valinnat tekee Efektin ohjausryhmä.

Efekti on kahdeksan Päijät-Hämeen kunnan alueella toimiva lastenkulttuurikeskus. Toimintaa koordinoi Lahden kaupungin kulttuuripalvelut. Efekti pyrkii toiminnallaan edistämään luovien taitojen harjoittamista sekä varmistamaan lasten säännölliset kokemukset ja elämykset taiteesta ja kulttuurista. Vuonna 2017 Efekti osti taiteen alan osaajilta 17 erilaista kulttuurivierailua. Vierailukokonaisuuksia toteutettiin yhteensä 115 ja niihin osallistui noin 12 500 lasta.

Haku on päättynyt!