Lahden Lasten Talvikarnevaalit järjestetään 27.1.–11.2.2018 jo 35. kertaa. Talvikarnevaalit kokoavat upean kirjon lastentapahtumia eri puolille Lahtea.

Kutsumme järjestöjä, kouluja, alan harrastajaryhmiä, taiteen opiskelijoita ja ammattiryhmiä sekä kaupungin kulttuurilaitoksia mukaan järjestämään ohjelmaa Talvikarnevaaleille. Kulttuuripalvelut kokoaa karnevaaliohjelmiston, markkinoi, tiedottaa mediaa ja jakaa karnevaalitietoutta suoraan päiväkoteihin, kouluihin ja kaupunkilaisille.​

Talvikarnevaalien teema ja ohjelma Teemana tulevilla Talvikarnevaaleilla on Askel kohti seikkailua. Aiheensa ja innoituksensa tuleva festivaali saa lasten avoimuudesta ja uskalluksesta ottaa rohkeasti askelia kohti uusia seikkailuja. Yhdestä askeleesta voi muodostua koko elämän kestävä tie. Toivommekin ohjelmanjärjestäjiltä monipuolisia, innostavia ja eri taiteen aloilta tulevia esityksiä ja työpajoja.

Ilmoita ohjelmasi

Toiveenamme on saada aikaisempien vuosien tapaan laaja yhteistyökumppaneiden joukko mukaan toteuttamaan iloista koko perheen juhlaa. Tavoitteena on, että lapset eri ikäryhmissä tulisivat huomioiduksi ohjelmistossa. Mikäli sinulla ei ole valmista ohjelmaa, mutta haluat mukaan karnevaaliohjelmaan, voit ottaa yhteyttä ja kysyä, millaista ohjelmaa karnevaaleille voisi tarjota. Yhdessä saamme aikaan raikkaan ja monipuolisen festivaalin! Ilmoita ohjelmasi sunnuntaihin 19.11.2017 mennessä.

Tilahaku Lahden Lasten Talvikarnevaaleille

Talvikarnevaalien ohjelmaa voi järjestää ympäri kaupunkia. Mahdollista on myös suunnitella ohjelman toteutus Kulttuuripalveluiden tiloihin. Kulttuuripalvelut tukevat omalta osaltaan esitystoimintaa Lahdessa tarjoamalla Talvikarnevaalien aikaan tiloissaan esityksen järjestävälle taholle veloituksetta yhden harjoituskerran ja yhden esityskerran. Esiintyjät voivat kerätä itselleen pääsymaksutuloja Kulttuuripalvelujen tiloissa järjestämistään esityksistä. Aikaisemmin keväällä Kulttuurikeskuksen tiloista oli ensimmäinen haku. Mikäli olet hakenut tässä yhteydessä vuoroa ja saanut siitä vahvistuksen, sinun ei tarvitse tehdä hakua uudestaan. Kaikkiin tilan varanneisiin ollaan yhteydessä erikseen. Tilahaku on päättynyt ja hakijoihin on oltu yhteyksissä.

Linkit ohjelman ilmoittamiseen ja tilahakuun www.phlastenkulttuuri.fi/index.php/talvikarnevaalit

Aiempien vuosien tapaan toimintaa järjestetään kaikilla koululla. Tarjolla on kaikkiaan yli 250 kerhoa. Tänä lukuvuonna 2017 - 2018 koulun kerhotoiminnan tarjonnassa on muun muassa sirkusta, puuha-, eläin-, tietotekniikkakerhoa sekä erilaisia liikunnan, musiikin ja kädentaitojen kerhoja. Kulttuurilukkarikerhoina järjestetään esimerkiksi käsityö, - animaatio, - nukketeatteri- ja sarjakuvakerhot. Oppilaat voivat osallistua mihin tahansa itseään kiinnostavaan kerhotoimintaan riippumatta siitä, missä sitä järjestetään. Kerhon voi valita läheltä kotia tai mielenkiinnon kohteiden mukaan omalta asuinalueelta tai koko kaupungin alueelta. Kerhot voivat olla muutaman kerran tapaamisia tai kestää koko lukuvuoden. Kerhotarjonta on koottu palvelualueittain ja edelleen kouluittain. Palveluntuottajien tiloissa keskustassa järjestettävät kerhot löytyvät omana osionaan. Käykää tutustumassa!

Kerhokohtaiset tiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät kaupungin koulujen Peda.net-oppimisympäristösivustolta osoitteesta https://peda.net/lahti/njk

Lue koko tiedote Lahden kaupungin verkkosivuilta: https://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/koulujen-maksuton-kerho-ja-harrastetoiminta-on-taas-käynnistymässä

Duo Vokki Myyrät

Kuvassa: Vokki-Myyrät-duo

Päiväkodit ja koulut voivat nyt varata maksuttomia Efektin kulttuurivierailuja!

Lahden kaupunki Lastenkulttuurikeskus Efekti tarjoaa maksuttomia koulu- ja päiväkotivierailuja kahdeksalle Päijät-Hämeen kunnalle. Mukana ovat Asikkala, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä. Syksyn ohjelmistossa on kulttuurivierailuja eri taiteen aloilta musiikista teatteriin ja kädentaidoista tanssiin.

Koulut ja päiväkodit voivat varata vierailuja sähköisellä ilmoittautumislomakkeella ke 23.8.- ke 6.9.2017.
Viikolla 38–39 päiväkodit ja koulut saavat tiedon, ovatko he saaneet hakemansa esityksen.

Kulttuurivierailujen ohjelmisto ja ilmoittautumisohjeet löytyvät Lastenkulttuurikeskus Efektin verkkosivuilta osoitteesta www.phlastenkulttuuri.fi tai suoraan seuraavan linkin takaa: http://www.phlastenkulttuuri.fi/index.php/efekti-lastenkulttuurivierailut/ohjelmisto-2017

Efekti tukee lasten taide- ja kulttuurikasvatusta Efekti on kahdeksan Päijät-Hämeen kunnan alueella toimiva lastenkulttuurikeskus, jonka kautta järjestetään kulttuuritarjontaa alueen päiväkoteihin ja kouluihin.

Toimintaa koordinoi Lahden kaupungin sivistyksen palvelualueen kulttuuripalvelut. Rahoituksesta vastaavat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Efektin toiminnassa mukana olevat kunnat.

Lastenkulttuurikeskus Efekti on Suomen Lastenkulttuurikeskusten liiton jäsen. Efektin perustoimintaa ovat alusta alkaen olleet kouluille ja päiväkodeille tarjotut maksuttomat kulttuurivierailut, jotka tukevat lasten ja nuorten taide- ja kulttuurikasvatusta.

Lisätietoja:

Lahden kaupunki, sivistyksen palvelualue, kulttuuripalvelut
kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhos p. 050 387 8792, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
kulttuurituottaja Sari Tuominen p. 044 769 8649, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www.phlastenkulttuuri.fi