HolloMartta Burjatian

 

Ul'ger (Venäjän Burjatania)

Festivaalin eksoottisin opiskelijoiden kansantanssi- ja -musiikkiryhmä "Ul'ger" tulee Venäjän Burjataniasta. "Ul'ger" on burjatiankielinen sana, joka tarkoittaa "legendaa". Ryhmä on perustettu vuonna 1993 etnologian ja kansantaiteen laitoksen alaisuuteen. Yhtyeen repertuaari koostuu burjatialaisista kansanlauluista eri puolilta Burjatian tasavaltaa, Irkutskin alueilta sekä Taka-Baikalin aluepiiristä. He laulavat myös Kiinan alueella asuvien "Henehen-burjatialaisten" lauluja. Ryhmä on voittanut useita kansallisia sekä kansainvälisiä kilpailuja ja se osallistuu usein erilaisille musiikkifestivaaleille eri puolilla maailmaa. Burjatian tasavalta on Venäjän federaatioon kuuluva tasavalta, joka sijaitsee Aasiassa Itä-Siperian eteläosassa Baikaljärven itä- ja eteläpuolella. Taiteellinen johtaja: Mansheeva Soolma Tsydypovna, vanhempi etnologian ja kansantaiteen - ja kulttuurin opettaja.

Rahvakultuuriselts Koidupuna - Kansantanssi- ja musiikkiryhmä Koidupuna (Tallinna, Viro)

Ryhmä vaalii, edistää ja säilyttää Viron kansallisia perinteitä niin lauluin, tanssein, musiikein kuin perinteisten tapojen kautta. Ryhmä järjestää ja osallistuu vuosittain useille lajin festivaaleille. Koidupuna-ryhmä (Aamurusko) toimii Tallinnan teknillisessä yliopistossa tarjoten toimintaa opiskelijoille, työntekijöille ja opettajille.

Tanz- und Trachtengruppe De Beekscheepers (Saksa)

Saksalainen kansantanssi- ja -musiikkiryhmä De Beekscheepers työskentelee kokonaisvaltaisesti säilyttääkseen oman alueensa kansanperinnettä tanssin, laulun, musiikin, traditionaalisten pukujen ja elämänmenon keinoin. Tanssiryhmä pyrkii alkuperäiseen ja aitoon alueensa kansantanssin esittämiseen.

ELTE SEK Szökős Folk Dance Ensemble (Szombathely, Unkari)

"Szökős" -kansantanssi- ja musiikkiryhmä on perustettu vuonna 1988 ja se toimii ELTE Savaria -yliopistokeskuksen kansantanssiyhtyeenä Szombathelyssä, Länsi-Unkarissa. Ryhmän ohjelma tarjoaa panoraaman perinteisistä kansantansseista, musiikista ja puvuista eri puolilta Unkaria, niin rajojen sisäpuolelta, kuin rajojen ulkopuolelta.

Ekton Korka Udmurt Traditional Dance Studio (Venäjän Udmurtia)

Ekton Korka edustaa suomalais-ugrilaista traditiota ja on Hollo ja Martta -festivaalin Suomi 100 vuotta -teeman suomalais-ugrilainen erikoislähettiläs. Ryhmän mukana laulavat Pabuskat!

Konsertit toteutetaan: ma 30.10., ti 31.10., ke 1.11. ja pe 3.11. aamupäivällä sopimuksen mukaan
Kesto: 35 min
Kohderyhmä: Alakoulut
Esiintymistila: Esiintymisalue 8m*8m, tilaksi sopii liikuntasali tai vastaava
Tekniikka: Tarve n. viidelle mikrofonille, riippuen esiintyvästä ryhmästä. Kun halukkaat koulut on valittu, ottaa esiintyjä yhteyttä kouluun ja sopii äänentoistosta
Ryhmäkoko: koko koulu 
Lisätietoja: Odotamme koulun tarjoavan ryhmälle kouluruoan (noin 25 hlö) Esiintyvän ryhmän mukana seuraa henkilö, joka esittelee ohjelman yleisölle. 

Ryhmien koot: Burjatian 22 henkeä, Viro 22 henkeä, Saksa 37 henkeä, Unkari 22 henkeä ja Udmurtia 24 henkeä

Vierailukohteet:
Asikkala 1
Hollola 1
Lahti 3