Taidemuseossa opitaan, miten taidenäyttelyssä toimitaan, mitä taideteoksista voi oppia ja miten niitä voi katsoa. Mitä kuvat esittävät? Ymmärrätkö kuvan samalla tavalla kuin kaverisi? Saako kuviin tai esineisiin koskea? Millaisista kuvista sinä pidät?

Keväällä 2018

4. luokkalaisille

A LA MUERTE CON UNA SONRISA - Hymyilevä kuolema

viikoilla 10 - 17 (6.3. - 27.4.)
ti - pe
klo 9.15 - 10.45 tai klo 11.15 - 12.45

Värikäs meksikolainen Dia de los muertosin eli kuolleiden päivän juhlintakulttuuri ja suomalainen, yllättävästi yhtä värikäs nykytaide kohtaavat yhdessä näyttelyn suuren teeman – hymysuin. Meksikolaisten julisteiden rinnalla nähdään kotimaisten taiteilijoiden kattaus, mm. Hugo Simbergin piirroksia, Tapani Kokon veistoskulkue sekä Marjatta Tapiolan maalauksia taidemuseon kokoelmista.

Opettajien tutustumistilaisuus on ke 21.2. klo 14.30 Lahden taidemuseossa (Vesijärvenkatu 11 A).

Taidemuseon käyntiin liittyvä opettajien materiaali on tutustumistilaisuuden jälkeen Kaupunginmuseon verkkosivuilla.

 

Keväällä 2017 oli näyttely Takaisin puuhun. Kalle Mustosen kuratoima puuveistosnäyttely tarjosi kahdeksan tapaa käsitellä puuta - kaikki erilaisia. Teoksien joukossa oli ihmis- ja eläinhahmoja sekä maailman suurin puutarhatonttu. Näyttelyn taiteilijoina ovat mm. Jasmin Anoschkin, Mauno Hartman ja Kalle Mustonen.

Keväällä 2016 oli näyttely Faces of Christ. Näyttelyssä oli esillä roomalaiskatolisen kirkon piiristä eri maista olevaa kuvataidetta ranskalaisesta yksityiskokoelmasta ja suomalaista kristillistä taidetta. 

 

7. luokkalaisille

Syksyllä 2017 oli näyttely Yhteisiä hetkiä. Näyttely tarkasteli 8 taiteilijan teosten kautta nykyistä Lahtea, sen ihmisiä ja heidän kohtaamisiaan. 

Syksyllä 2016 oli näyttely Treasure of Nepal - Nepalin aarre. Näyttelyssä esiteltiin perinteistä nepalilaista käsityötä ja käsityöläisten elämää.

Syksyllä 2015 oli näyttelyPiirrä nyt!Nykypiirustuksen monet kasvot. Piirrä nyt! esitteli, mitä piirtäminen on juuri tällä hetkellä. Näyttelyyn oli valittu mahdollisimman monipuolinen valikoima 55 taiteilijalta, yhteensä 101 teosta.