Lahden Lasten Talvikarnevaaleja vietetään seuraavan kerran 27.1.–11.2.2018. Karnevaaliohjelmaa voidaan toteuttaa eri puolilla Lahtea ja muissa Päijät-Hämeen kunnissa. Lahden kaupungin liikunnan ja kulttuurin vastuualueen yhteiset palvelut tukee esitystoimintaa Lahdessa tarjoamalla ohjelmanjärjestäjille veloituksetta Kansantalon Vaahterasalia (Aleksanterinkatu 26 B) ja Pikkuteatteria (Loviisankatu 8) esitystiloiksi Talvikarnevaalien aikana.

Ohjelmanjärjestäjät voivat hakea esitykselle yhden harjoitus- ja yhden esityskerran. Talvikarnevaalien ohjelmaan voi toivoa myös useampia esitystoistoja, joista perimme normaalin hinnaston mukaisen tilakorvauksen. Esiintyjät voivat kerätä pääsymaksutuloja Vaahterasalin ja Pikkuteatterin tiloissa järjestämistään esityksistä.

Pyrimme jakamaan tilojen käytön mahdollisimman tasapuolisesti esiintyjien kesken. Pyydämme ottaman huomioon, että erityisesti viikonloput ovat kysyttyjä aikoja esityksille. Arkipäivät, etenkin aamupäivät ovat hyviä ajankohtia järjestää päiväkoti- ja alakoululaisryhmille suunnattua ohjelmaa. Arki-iltaisin puolestaan perheet liikkuvat yhdessä ja tulevat seuraamaan esityksiä.

Pyydämme tilavarauksia ke 31.5.2017 mennessä. Jaamme tilat saapuneiden hakemusten perusteella ja ilmoitamme tilanteen hakijoille 16.6.2017 mennessä.

Talvikarnevaalien teeman ja ohjelmasisällön varsinainen kerääminen ja suunnittelutyö aloitetaan syksyllä. Lähestymme teitä syyskuussa tiedotteella ohjelmiston keräämisaikataulusta ja muista käytännön asioista.

Lomake Talvikarnevaalien tilavarauksiin.

Lisätietoja:
Vuokko Kortelainen, kulttuurituottaja
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 050 383 6551 

 
Lahden Lasten Talvikarnevaaleilla 13 000 osallistujaa
 
Talvikarnevaalien tapahtumissa 28.1.–12.2.2017 vieraili 13 000 kävijää. Talvikarnevaalit järjestettiin tänä vuonna 34. kerran, teemana oli 100 tarinaa yhdessä. Ohjelmakokonaisuuksia eri taiteen aloilta oli yhteensä yli 50 ja esityksiä festivaalien aikana oli yli 100. Talvikarnevaalit olivat osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaa. Seuraavan kerran Talvikarnevaaleja vietetään 27.1.–11.2.2018.
 
Lahden Lasten Talvikarnevaalit
 

Lahden Lasten Talvikarnevaalit on yksi Suomen perinteikkäimmistä ja suurimmista lastenfestivaaleista. Lähes kolme viikkoa kestävä lastenkulttuurin festivaali on laajan yhteistyöverkoston voimin rakennettu tapahtuma, jossa pääkohderyhmä on lapset ja nuoret niin yleisönä, osallistujina kuin esiintyjinäkin.

Talvikarnevaalit haluaa toimia laadukkaan ja lapsilähtöisen lastenkulttuurin puolestapuhujana osoittamalla omalla toiminnallaan, kuinka mielenkiintoinen, monipuolinen ja taiteellisesti korkeatasoinen lastenkulttuuriin keskittynyt festivaali voikaan olla. 

Talvikarnevaalien vuoden 2017 julistekuvan ja visuaalisen ilmeen toteutti kuvataiteilija Kirsi Karppinen.