Lastenkulttuurikeskus Efekti tarjoaa maksuttomia kulttuurivierailuja jokaiseen Päijät-Hämeen kuntaan. Mukana ovat Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä. Syksyn ohjelmistossa on kulttuurivierailuja eri taiteen aloilta sirkuksesta sanataiteeseen ja musiikista kädentaitoihin.

Koulut ja päiväkodit voivat nyt hakea vierailuja sähköisellä ilmoittautumislomakkeella *haku on päättynyt*.Viikkojen 38–39 aikana päiväkodit ja koulut saavat tiedon, ovatko he saaneet hakemansa esityksen.

Kaikille avoimia konsertteja tarjolla

Kulttuurivierailujen lisäksi Efekti tarjoaa kahta vapaapääsyllistä konserttia syksyllä. Konsertteihin on rajoitettu määrä paikkoja. Paikkavaraukset tehdään sähköisellä lomakkeella Efektin sivujen kautta.

Lasten Jazzkonsertti keskiviikkona 25.9. klo 12.00 Musiikkiopiston Kalevi Aho -salissa

Jazzin riemua ja rytmejä kaikenikäisille. Sopassa kiehuu tuttuja jazz-sävelmiä, mausteena leikkiä ja tarinoita. Jazzsoppaa hämmentää viisihenkinen orkesteri, jonka kokkina on Sari Sakki. Keitoksen kiehuessa saatat huomata kokkaavasi itsekin! Tule maustamaan ja maistamaan jazzsoppaa! Konsertti on osa Lahden Jazztori -ohjelmaa. Konsertin kesto n. 45 min.

Arne Alligator & Djungeltrummen (Aarne Alligaattori & Viidakkorumpu) keskiviikkona 6.11. klo 10.00 Vaahterasalissa

Intensiivisen ja ratkiriemukas kaksikielinen esitys jossa Aarne keksii kepposia ja soittaa viidakkorumpuja. Lavalla saattaa välillä myös kummitella. Hu - hurjaa, mutta ei kuitenkaan liian hurjaa!

Aarne Alligaattori & Viidakkorumpu on vuonna 2003 perustettu yhtye, joka soittaa iloista ja tarttuvaa lastenmusiikkia. Bändissä esiintyy ihastuttavan ja halattavan Aarnen lisäksi kaksi safariasuista kaveria, Tumppi Nyberg ja Macke Granberg. Tomas laulaa ja Macke soittaa kitaraa. Konsertin kesto n. 45 min.

Tilaisuuden järjestää Folktinget. Konsertti on osa Svenska veckan i Lahtis -ohjelmaa.


Efekti tukee lasten taide- ja kulttuurikasvatusta

Lastenkulttuurikeskus Efekti kattaa koko Päijät-Hämeen. Efektin kautta järjestetään kulttuuritoimintaa alueen päiväkoteihin ja kouluihin.

Lahden kaupungin kulttuuripalvelut koordinoivat Efektin toimintaa yhteistyössä ohjausryhmän kanssa. Rahoituksesta vastaavat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä toiminnassa mukana olevat kunnat. Lastenkulttuurikeskus Efekti on Suomen Lastenkulttuurikeskusten liiton jäsen.

Efektin perustoimintaa ovat alusta alkaen olleet kouluille ja päiväkodeille tarjotut maksuttomat kulttuurivierailut, jotka tukevat lasten ja nuorten taide- ja kulttuurikasvatusta.