Lastenkulttuurikeskus Efekti etsii kulttuurin ja eri taiteen alojen työpajoja, esityksiä, taiteilijakäyntejä ja muita kulttuurivierailuja päijäthämäläisiin päiväkoteihin ja kouluihin.

Kulttuurivierailujen lähtökohtana on, että ne tukevat koulujen taide- ja kulttuurikasvatusta ja ovat lähtökohdiltaan ja tavoitteiltaan opetussuunnitelman mukaisia. Kulttuurivierailut toteutetaan ensisijaisesti päiväkotien ja koulujen omissa tiloissa ja ne ajoittuvat syyslukukauteen.

Tarjouksessa pyydämme teitä huomioimaan päiväkodin ja koulun toimintaympäristönä sekä tarjoamanne vierailukokonaisuuden liikuteltavuuden. Pyrimme 5-20 vierailukokonaisuuden hankintaan yhdeltä toimijalta. Vierailukokonaisuuksien tulee olla sisällöltään ja kestoltaan kohderyhmälle soveltuvia. Huomioithan myös, että tilaamme vierailukokonaisuuksia ainoastaan laskutuskelpoisilta toimijoilta.

Aikataulu

Tarjoukset tulee jättää 16.3.-6.4 2015. Jos tarjoat useampaa kokonaisuutta, täytä jokaisesta oma lomake. Lastenkulttuurikulttuurikeskus Efektiä koordinoiva Lahden kaupungin Liikunnan ja kulttuurin vastuualueen yhteiset palvelut käsittelee kaikki tarjoukset ja on yhteydessä tarjouksen lähettäneisiin. Valinnat tekee Efektin ohjausryhmä.

Vierailukokonaisuudet toteutetaan syyslukukaudella 21.9.-11.12.2015.

1 2 3 4 5
1 2 3 4 5
1 2 3 4 5
1 2 3 4 5
1 2 3 4 5

Lastenkulttuurikeskus Efekti järjestää kulttuuritarjontaa Päijät-Hämeen kouluihin ja päiväkoteihin. Kulttuurivierailuja toteutetaan pääasiassa syyslukukaudella. Vierailuja haetaan sähköisesti syyskuun aikana. Tarjolla on työpajoja ja esityksiä useilta eri taiteenaloilta maksuttai! Näiltä sivuilta löydät kaiken olennaisen kulttuurivierailuihin liittyen.

Ilmoitamme ilmoittautumisajan päätyttyä syyskuun puolivälissä yhteyshenkilölle, onko koulunne / päiväkotinne saanut hakemansa esityksen.

Kun olet saanut tiedon ryhmällesi varatusta kulttuurivierailusta, voit jäädä odottamaan vierailun toteuttajan yhteydenottoa. Sovi vierailun toteuttajan kanssa sopiva aikataulu vierailukokonaisuudelle. Varaudu itse olemaan läsnä koko kulttuurivierailun ajan. Läsnäolosi vierailun aikana on välttämätöntä, etkä siis saa jättää ohjaajaa yksin ryhmän kanssa. Vierailu voi parhaimmillaan avata myös sinulle uusia työskentelytapoja, lähestymistapoja ja näkökulmia työhön.

Kerro ryhmällesi tulevasta kulttuurivierailusta. Valmistautukaa vierailuun sen toteuttajan toivomalla tavalla. On hyvä myös tiedottaa muille opettajille tai ryhmänohjaajille kouluun tai päiväkotiin tulevasta työpajasta.

Ennen vierailun alkua keskustele vierailun toteuttajan kanssa hänen toiveistaan ja tarpeistaan. Varmistukaa siitä, että teillä on samansuuntainen näkemys vierailukokonaisuuden sisällöstä ja siitä, miten paja toteutetaan sekä miten opettajan ja pajan ohjaajan roolit tukevat toisiaan. Kerro pajaohjaajalle mahdollisista toiveistasi ja pyydä tarvittaessa lisätietoa vierailun sisällöstä, tarpeista, käytettävistä materiaaleista ja työskentelytavoista. Kerro vierailukokonaisuuden toteuttajalle, mikäli ryhmässäsi on erityishuomiota vaativia lapsia, jotta heidät voidaan huomioida.

Vierailukokonaisuuden päätyttyä on hyvä käyttää hetki purkamiseen vierailijan kanssa. Voitte pohtia, millaisia asioita vierailun aikana tuli koettua ja opittua. Menikö kaikki sovitusti vai jäikö jotain puuttumaan? Täytä vierailun jälkeen sivuiltamme löytyvä palautelomake. Palautteesi on meille tärkeää, sillä sen avulla voimme kehittää toimintaamme!

Kulttuurivierailun toteuttava taiteilija on oman alansa asiantuntija ja hänen lähestymistapansa tehtäviin saattaa olla erilainen verrattuna koulun tai päiväkodin arkeen. Nauttikaa uusista näkökulmista ja tavoista lähestyä asioita taiteen keinoin. Antoisia hetkiä kulttuurivierailujen parissa!

 

Kun tarjoamasi kulttuurivierailu on valittu mukaan Efektin ohjelmistoon, lähetämme sinulle allekirjoitettavaksi sopimuksen, jossa vahvistetaan vierailukokonaisuuden sisältö ja hinta sekä kunnat, joihin vierailut kohdistuvat. Syksyn ilmoittautumisajan jälkeen saat listan vierailukohteistasi sekä vierailukohteiden yhteystiedot, minkä jälkeen voit sopia kohteiden kanssa toteutusaikataulun kulttuurivierailuille. Vierailuja sopiessasi muista kunnioittaa vierailukohteen toiveita.

Kun vierailujen aikataulu on selvillä, toimita se Efektille. Vierailuajankohdat välitetään medialle, jotta median edustajat voivat tarvittaessa tulla seuraamaan vierailuja. Mikäli median edustaja on sinuun yhteydessä ennen vierailua ja pyytää mahdollisuutta osallistua vierailuun, muista sopia tästä myös vierailukohteen kanssa.

Ennen vierailun alkua on hyvä olla yhteydessä koulun tai varhaiskasvatusryhmän opettajaan. Kerro tulevasta vierailusta, selvitä työskentelytapasi ja muut tarpeesi. Ota myös selvää, onko ryhmässä erityishuomiota vaativia osallistujia ja huomioi tämä vierailua suunnitellessasi.

Vierailun alkaessa pyydämme sinua kertomaan, että vierailun on mahdollistanut Lastenkulttuurikeskus Efekti. Lisätietoja Efektin toiminnasta löydät tarvittaessa kotisivuiltamme.

Kiertueen lopuksi on suositeltavaa käyttää hetki purkamiseen. Mitä kiertueen aikana koettiin ja opittiin ja miten vierailut sujuivat kokonaisuudessaan? Tarvitsemme palautettasi kulttuurivierailujen kehittämiseen. Kerro siis avoimesti näkemyksesi vierailujen onnistumisesta ja mahdollisesta kehittämisen tarpeesta. Älä epäröi ottaa yhteyttä vierailuihin liittyvissä ongelmatilanteissa.

Kun olet toteuttanut kaikki sovitut vierailut, ole yhteydessä Efektiin laskutusta varten.
Muistathan ilmoittaa Efektille, mikäli sovittuun toteutukseen tai kiertueen aikatauluun tulee muutoksia.