lapsetkonsertissa

Konsertit käynnistävät Lahden kaupungin perusopetuksen Kulttuuriohjelman 10. lukuvuoden sekä Lahden Kulttuuriohjelman ja maakunnallisen Lastenkulttuurikeskus Efektin yhteistyön viidennen lukuvuoden. Yhteistyön myötä Lahden Kulttuuriohjelmaan kuuluviin 2.-luokkalaisten konsertteihin kutsutaan myös Efektin toiminta-alueen eli koko Päijät-Hämeen 2.-luokkalaiset oppilaat.

Katti Matikainen ja Nakkirakki seikkailevat Sinfonia Lahden lastenkonserteissa

Pikku Kakkosesta ja lastenkirjoista tutut Katti Matikainen ja Nakkirakki selvittävät Musii-kissa! -konsertissa mistä musiikissa on kyse, tarvitaanko musiikkiin muuta kuin soittimia ja korvat? Vastausta etsitään yhdessä orkesterin ja yleisön kanssa. Konsertissa kellutaan ääniaalloilla, ahmitaan musiikkia ja liikautellaan tunteita soiton ja laulun voimin. Musii-kissa! -konsertti on musiikin ja humoristisen dialogin vauhdikasta vuorottelua. Konsertin on käsikirjoittanut Katti Matikaista esittävä Silja Sillanpää, lastenkirjailija ja käsikirjoittaja monien Ylen lastenohjelmien takana.

Päiväkonserttien lisäksi järjestetään yksi julkinen konsertti tiistaina 11.9. kello 18 Sibeliustalossa. Lippuja voi tiedustella Sibeliustalon lipunmyynnistä ja Lippupisteestä. 

Kulttuuriohjelman 10. lukuvuosi kertoo perusopetuksen ja kulttuurilaitosten pitkäjänteisestä yhteistyöstä

Kulttuuriohjelma aloitettiin Lahdessa syksyllä 2009. Ohjelman myötä jokaisella perusopetuksen luokalla tutustutaan vähintään yhteen kotikaupungin kulttuurilaitokseen osana oppilaan koulupäivää. Perusopetuksen aikana tulevat tutuiksi kirjastot, Sinfonia Lahti, Lahden kaupunginteatteri, Lahden museot, Lahden Nuorisoteatteri ja muotoilu Taide- ja muotoilukoulu Taikan työpajoissa. Perusopetus ja kulttuurilaitokset järjestävät toiminnan kuljetuksineen yhteistyössä laaditun suunnitelman mukaisesti. Kulttuurikäynnit tukevat perusopetuksen opetussuunnitelmaa sekä eri oppiaineissa että osana laaja-alaista osaamista ja monialaisia oppimiskokonaisuuksia.

Vuosiluokilla 1–8 on vähintään yksi käyntikohde, joillakin vuosiluokilla kohteita on useita. Vuosittain kulttuuriohjelman käyntejä kertyy siten yli 10 000. Perusopetuksen päätteeksi 9.-luokkalaiset saavat kulttuurikortin, jolla he pääsevät tutustumaan kulttuurikohteisiin omatoimisesti vapaa-ajallaan. ”Kulttuuriohjelman toimintavuodet ovat osoittaneet, että Lahdessa osataan tehdä hienoa yhteistyötä eri kulttuuri- ja taidelaitosten kesken jokaisen lapsen ja nuoren hyväksi. Hienointa tässä ohjelmassa on, että kulttuuri todellakin kuuluu jokaiselle lapselle ja nuorelle”, toteaa opetus- ja kasvatusjohtaja Lassi Kilponen.

Lastenkulttuurikeskus Efektin toiminta kattaa koko Päijät-Hämeen

Efekti järjestää kulttuuritarjontaa kuntien kouluihin ja päiväkoteihin. Toiminta oli aluksi hankemuotoista vuosina 2006–2008. Vuonna 2009 toiminta vakinaistettiin. Ensimmäistä kertaa Efektin historiassa toiminta kattaa koko Päijät-Hämeen Hartolan liityttyä mukaan keväällä 2018. Mukana olevat kunnat ovat Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Padasjoki, Orimattila ja Sysmä.

Lastenkulttuurikeskus Efektille myönnettiin vuonna 2013 Lapsenpäivä-palkinto. Palkinto on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä tunnustus merkittävästä työstä taidekasvatuksen ja taideharrastamisen hyväksi.

Efektin toimintaa hallinnoi seudullinen ohjausryhmä, joka koostuu mukana olevien kuntien edustajista. Koordinoinnista vastaa Lahden kaupungin kulttuuripalvelut.

Päiväkodit ja koulut voivat jälleen hakea maksuttomia Efektin kulttuurivierailuja

Syksyn ohjelmistossa on kulttuurivierailuja eri taiteen aloilta sirkuksesta sanataiteeseen ja musiikista kädentaitoihin. Koulut ja päiväkodit voivat nyt hakea vierailuja sähköisellä ilmoittautumislomakkeella torstaihin 6.9.2018 mennessä. Ohjelmistoon voi tutustua osoitteessa www.phlastenkulttuuri.fi/index.php/efekti-lastenkulttuurivierailut/ohjelmisto-2018

Lisätietoja:

Kulttuuriohjelma
opetus- ja kasvatusjohtaja
Lassi Kilponen
p. 044 716 1328
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

kulttuuriohjelman koordinaattori
Susanna Koponen
p. 050 398 5775
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lastenkulttuurikeskus Efekti
kulttuuriasiainpäällikkö
Matti Karhos
p. 050 387 8792
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.phlastenkulttuuri.fi

Sinfonia Lahti
intendentti
Teemu Kirjonen
p. 050 518 4597
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

AEIOU KEHOKO 3

Syksyn ohjelmistossa on kulttuurivierailuja eri taiteen aloilta sirkuksesta sanataiteeseen ja musiikista kädentaitoihin. Koulut ja päiväkodit voivat nyt hakea vierailuja sähköisellä ilmoittautumislomakkeella to 23.8.- to 6.9.2018. Viikkojen 38–39 aikana päiväkodit ja koulut saavat tiedon, ovatko he saaneet hakemansa esityksen.

Kulttuurivierailujen ohjelmisto ja ilmoittautumisohjeet ovat seuraavan linkin takana: http://www.phlastenkulttuuri.fi/index.php/efekti-lastenkulttuurivierailut

Efekti tukee lasten taide- ja kulttuurikasvatusta

Lahden kaupungin kulttuuripalvelut koordinoivat Efektin toimintaa yhteistyössä ohjausryhmän kanssa. Rahoituksesta vastaavat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä toiminnassa mukana olevat kunnat. Lastenkulttuurikeskus Efekti on Suomen Lastenkulttuurikeskusten liiton jäsen.

Efektin perustoimintaa ovat alusta alkaen olleet kouluille ja päiväkodeille tarjotut maksuttomat kulttuurivierailut, jotka tukevat lasten ja nuorten taide- ja kulttuurikasvatusta.

Lisätietoja:
kulttuuriasiainpäällikkö
Matti Karhos
p. 050 387 8792
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

kulttuurituottaja
Sari Tuominen
p. 044 769 8649
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Nettiin Uppo Nalle vaaka

Uppo-Nalle tekee kaatopaikalla kaiken romun seasta oikean Löytöjen Löydön, nimittäin komeat rummut. Uppiksen intohimoinen rummutus Kissankuja viitosen pihalla vaikenee, sillä jotain aivan kamalaa tapahtuu: Laulava Lintukoira katoaa! Uppis päättää laskea rumpunsa vesille ja pelastaa ystävänsä, mutta ei arvaakaan millaisen seikkailuun hän pelastusmatkallaan päätyy. Kuka on tuo koiran kaappaaja, jolla on suuret lunnasvaatimukset? Miten ihmeessä Uppo-Nalle päätyy orkesteriin rummuttajaksi, vaikkei hän tunne edes nuotteja? Saako Uppis ystävänsä pelastettua?

Koko perheen musiikkinäytelmän ohjaa Väinö Weckström ja sen on dramatisoinut Elina Karjalaisen alkuperäisteoksen pohjalta Sanna Heiskanen. Laulut runoihin on säveltänyt Vega Välitalo ja musiikin sovituksesta vastaa koko upea Lahden Kesänäyttämön ensemble.

Tule mukaan laulujen laineille!

Lahden Kesänäyttämö työllistää nuoria jo 23. kerran. Mukana näytelmän toteutuksessa on kaikkiaan 23 nuorta muusikko-näyttelijää, kulttuurituottajaharjoittelijaa, tarpeistonhoitaja-näyttämömiestä ja valo-ääniteknikko.

Ohjaus: Väinö Weckström
Liput: 8 € / 10 € / 30 € (perhelippu, 4 hlö)
Lippuvaraukset: verkkokauppa.lahti.fi, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 044 716 1601
Paikka: Pikkuteatteri, Loviisankatu 8, Lahti

Ensi-ilta ja esitykset:
to 28.6. ensi-ilta klo 18 (ensi-ilta loppuunmyyty)
la 30.6. klo 12 ja 15
ti 3.7. klo 14 (loppuunmyyty) ja 18 (loppuunmyyty)
ke 4.7. klo 14 (loppuunmyyty) ja 18
to 5.7. klo 14 ja 18 (loppuunmyyty)
pe 6.7. klo 14 (loppuunmyyty)

Kuvitus: Johannes Wilenius

Lisätietoja:
Lahden kaupunki
kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhos
p. 050 387 8792
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Facebookissa Lahden Kesänäyttämö
Instagramissa @lahdenkesanayttamo