talvikarnevaalit2019 fb kansikuva2

Lahden Lasten Talvikarnevaalit järjestetään jo 37. kerran ajalla 25.1.–9.2.2020. Teemana tulevilla karnevaaleilla on Hohoi, herää jo talviunesta!

Välillä talven yli tekisi mieli vain nukkua, eikö totta? Jos kuljemme kuukausia silmät ummistettuina, voi jotain hauskaa, jännittävää tai tärkeääkin jäädä huomaamatta ja kokematta. Lahden Lasten Talvikarnevaalit ovat oivallinen lääke talviunisuuteen.

Kutsumme järjestöjä, kouluja, alan harrastajaryhmiä, taiteen opiskelijoita ja ammattiryhmiä sekä kaupungin kulttuurilaitoksia mukaan järjestämään ohjelmaa Talvikarnevaaleille. Kulttuuripalvelut kokoavat karnevaaliohjelmiston, markkinoi, tiedottaa mediaa ja jakaa karnevaalitietoutta suoraan päiväkoteihin, kouluihin ja kaupunkilaisille.

Toiveenamme on saada aikaisempien vuosien tapaan laaja yhteistyökumppaneiden joukko mukaan toteuttamaan iloista koko perheen juhlaa. Tavoitteena on, että lapset eri ikäryhmissä tulisivat huomioiduksi ohjelmistossa. Toivommekin ohjelmanjärjestäjiltä monipuolisia, innostavia ja eri taiteen aloilta tulevia esityksiä ja työpajoja.

Valmiin ohjelman voi ilmoittaa ma 11.11. mennessä talvikarnevaalit.fi/OHJELMAN ILMOITTAMINEN.  Ohjelmatietoja voi täydentää myöhemmin jos kaikki tiedot eivät ole vielä saatavillasi.

 

 

Lasten itsenäisyyspäivän juhla

Lahden kaupungin kulttuuripalvelut etsivät esityksiä lahtelaisiin sairaaloihin ja palvelukoteihin, Lahden Joulukylään, Lahden kaupungin itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlaan sekä Lasten itsenäisyysjuhlavastaanotolle.

Esiintymiset lahtelaisissa hoivayhteisöissä ja Lahden Joulukylässä

Etsimme esityksiä lahtelaisiin sairaaloihin ja palvelukoteihin syksylle 2019. Esitykset toteutetaan viikoilla 45–51. Viime syksyn tapaan myöskin tänä vuonna on mahdollisuus tulla esiintymään Lahden Joulukylään 14.–22.12.2019. Joulukylän esiintymiset ajoittuvat joko klo 9–12 tai 17–19 välisiin ajankohtiin. Tärkeintä näissä esityksissä on, että ohjelma on jollain lailla jouluinen.

Tarjoamme kahta erilaista esiintymispakettia:

Paketti 1

Esiintymispaketti pitää sisällään kaksi (2) erillistä palvelukotivierailua. Esitysten vähimmäiskesto on 30 min/esitys. Esityksistä maksetaan yhteensä 280 €/esiintymispaketti.

Paketti 2

Esiintymispaketti pitää sisällään kaksi (2) erillistä vierailua palveluyksiköihin sekä yhden (1) esiintymisen Lahden Joulukylässä, vähimmäiskesto on 30 min/esitys. Esityksistä maksetaan yhteensä 400 €/esiintymispaketti.

Jätäthän esiintymistarjouksesi hoivakotiesiintymisiin / joulukylään liittyen viimeistään perjantaina 25.10.2019 kello 12 mennessä tällä lomakkeella: https://forms.gle/1U1TjgG4pSeCq5N29 

Esiintymiset Lahden kaupungin itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlassa ja lasten itsenäisyyspäivän vastaanotolla

Onko sinulla soolonumeroa, esiintyvää ryhmää tai yhtyettä, jonka kanssa tahtoisitte päästä Sibeliustalolle esiintymään ja kunnioittamaan itsenäistä Suomea? Etsimme taiteellista ohjelmanumeroa osaksi joko Lasten itsenäisyyspäivän vastaanottoa torstaina 5.12. kello 8–11 (aika tarkentuu myöhemmin) tai perjantaina 6.12. kello 13 järjestettävän Lahden kaupungin itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlan kokonaisuutta.

Tämän vuoden itsenäisyyspäivän kansalaisjuhla kulkee teemalla "Yhdessä itsenäinen". Itsenäisyys ei ole itsestäänselvyys. Sukupolvien ajan me olemme rakentaneet Suomea, yhdessä.

Tarjoa meille esitystäsi. Näiden esitysten palkkioista neuvotellaan erikseen. Ilmoitathan kiinnostuksesi itsenäisyyspäivän tilaisuuksiin perjantaihin 25.10. kello 12 mennessä sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..  Kerro viestissä millaisesta esityksestä on kysymys, kuinka kauan se kestää, kuka esiintyy ja millaisia äänentoistotarpeita tai muita teknisiä tarpeita esityksellä on.

 

Lisätiedot:
Lahden kaupunki
kulttuurituottaja
Henna Keihäs
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
p. 050 383 6551

 

Lastenteatterin ideahautomo hakee vuoden 2020 ITU-esitystä Lahden Pikkuteatterilla järjestettävässä ITU-näyttämökatselmuksessa. ITUjen näyttämön järjestävät vuosittain Päijät-Hämeen lastenkulttuurikeskus Efekti, Helsingin Annantalo, Vantaan Lastenkulttuurikeskus Pessi, Turun Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto, Hämeenlinnan Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX ja Espoon Lasten kulttuurikeskus Pikku-Aurora.

ITUjen näyttämölle voi hakea esitysidealla, tekstikatkelmalla, kohtauksella tai demolla uudesta, pienille lapsille suunnatusta näyttämöteoksesta. Esityksen muotokieli on vapaa. Se voi edustaa nukketeatteria, sirkusta, musiikki- ja tanssiteatteria, puheteatteria tai performanssitaidetta.

ITU-katselmukseen keväällä järjestettävässä haussa haki yhteensä 20 eri esiintyvää tahoa. Saapuneiden hakemusten perusteella valittiin 6 ehdotusta ITU-katselmukseen, joka järjestetään Lahden Pikkuteatterilla pe 20.9.2019.

Näistä ehdotuksista taiteen ammattilaisraati valitsee vuoden 2020 ITU-esityksen. Esityksen ensi-illan tulee olla vuonna 2020 ja se toivotaan järjestettävän näyttämön tuotantotukitahojen kanssa yhteistyössä. Valitulle ITU-esitykselle myönnetään tuotantotukea 8000 €. Lisäksi näyttämön järjestävät lastenkulttuurikeskukset ostavat valmiista teoksesta yhteensä vähintään 10 esitystä. ITU-esityksien määrä riippuu myös siitä, kuinka teos mukautuu erilaisiin esitystiloihin. Lisäksi katselmuksessa voidaan valita Pikku-ITU-esitys, jolle myönnetään 3000 € tuotantotuki. Pikku-ITU-esityksiä ostetaan vähintään yhteensä 4 kpl.

ITU-raadissa vuonna 2020 istuvat Teatteri & Tanssi+Sirkus -lehden vastaava päätoimittaja Riina Maukola, Tanssiteatteri Hurjaruuthin teatterinjohtaja Arja Pettersson ja Suomen Kansallisteatterin näyttelijä Petri Liski. Voittaja julkistetaan heti tilaisuuden jälkeen.

Vuoden 2020 ITU-katselmukseen osallistuvat seuraavat ryhmät:
11.00–11.20 Duo Ote: Metkut
11.40–12.00 Työryhmä Kauppinen, Niemistö, Turpeinen: Tuusannuuska
12.20–12.40 Sirkus Supiainen ry: Pallomeripalloilijat
14.30–14.50 Mira Ravald ja Luis Sartori do Vale: Piste, Piste, Piste
15.10–15.30 Teatteri Quo Vadis: Roskaooppera
15.50–16.10 Työryhmä Kakkonen, Korpela, Lindholm: Utu ja Myrsky