karamelliooppera

Lahden Kesänäyttämö palaa muutaman vuoden tauon jälkeen Marjatta Pokelan rakastettujen musiikkisatujen pariin ja tällä kertaa on luvassa varsin herkullinen seikkailu. Karamelliooppera-satunäytelmä saa ensi-iltansa Pikkuteatterilla keskiviikkona 26.6. kello 18.00.

Vuonna 1994 julkaistu Karamelliooppera sisältää tuttuja lastenlauluja, kuten Ukko ja akka sekä Piparkakkutalossa. Tarinassa herkkujen suuri ystävä Namuska sukeltaa Elli-Mellin, Siirappikissan ja muiden ystävien kanssa makeisten maailmaan, joka saa pään sokerista pyörälle. Namuskan mielestä herkuttelu on oiva harrastus, ja kukapa nyt ei haluaisi asua piparkakkutalossa. Kostautuuko makean himo, kun nurkan takana lymyää hammaspeikko? Tule selvittämään jos uskallat, sillä tämä tarina voi viedä kielen mennessään.

Koko perheen satunäytelmän ohjaa Sanna Heiskanen. Näytelmän sävellyksestä sekä sanoituksesta vastaa Marjatta Pokela ja musiikin sovituksesta vastaa koko upea Lahden Kesänäyttämön ensemble.

Lahden Kesänäyttämö työllistää nuoria jo 24. kerran. Mukana näytelmän toteutuksessa on kaikkiaan 22 nuorta muusikko-näyttelijää, kulttuurituottajaharjoittelijaa, lavastaja-tarpeistonvalmistajaa ja valo-ääniteknikko.

Ohjaus: Sanna Heiskanen
Liput: 8 € / 10 € / 30 € (perhelippu, 4 hlö)
Lippuvaraukset: verkkokauppa.lahti.fi, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 044 716 1601 (ma–pe klo 8–16)

Paikka: Pikkuteatteri, Loviisankatu 8, Lahti
Kesto: n. 1 h 10 min (sis. väliaika)
Kohderyhmä: Koko perhe

Esitykset:
Ensi-ilta ke 26.6. klo 18
la 29.6. klo 12 ja 15
su 30.6. klo 12 ja 15
ti 2.7. klo 14 ja 18
ke 3.7. klo 14 ja 18
to 4.7. klo 14 ja 18
pe 5.7. klo 14

Kuvitus: Kirsi Karppinen
Graafinen suunnittelu: Ankara Design / Anna Aalto
Tuotanto: Lahden kaupunki / kulttuuripalvelut

Lastenkulttuurikeskus Efektin vuosittainen tarjouspyyntöhaku eri taiteen alojen kulttuurivierailuista on käynnistynyt. Efekti etsii työpajoja, esityksiä, taiteilijakäyntejä ja muita kulttuurivierailuja päijäthämäläisiin päiväkoteihin ja kouluihin. 

Kulttuurivierailut toteutetaan ensisijaisesti päiväkotien ja koulujen omissa tiloissa ja ne ajoittuvat syyslukukauteen. Yhdeltä toimijalta pyritään hankkimaan 5–20 vierailukokonaisuutta. Lopulliset valinnat kulttuurivierailujen ostoista tekee Efektin ohjausryhmä.

Lastenkulttuurikeskus Efektin toiminta kattaa kaikki Päijät-Hämeen alueen kunnat. Toimintaa koordinoi Lahden kaupungin kulttuuripalvelut. Efekti pyrkii toiminnallaan edistämään luovien taitojen harjoittamista sekä varmistamaan lasten säännölliset kokemukset ja elämykset taiteesta ja kulttuurista. Vuonna 2018 Efekti osti taiteen alan osaajilta 17 erilaista kulttuurivierailutoteutusta. Vierailukokonaisuuksia toteutettiin yhteensä 125 ja niihin osallistui noin 10 000 lasta.

TARJOUSPYYNTÖJEN JÄTTÄMINEN ON PÄÄTTYNYT!

Kuvataiteilija Kirsi Karppinen kuvitti Talvikarnevaaleja (kuvitus yllä)

Talvikarnevaalien aikana 26.1.–10.2.2019 vieraili 14.000 kävijää. Talvikarnevaalit järjestettiin tänä vuonna 36. kerran teemalla Lumihattaroita ja jääpuikkotikkareita. Ohjelmakokonaisuuksia eri taiteen aloilta oli yhteensä yli 50 ja esityksiä festivaalien aikana toteutettiin yli 160. Seuraavan kerran Talvikarnevaaleja vietetään 25.1.–9.2.2020.

Talvikarnevaalien avajaistapahtuma Lahden konserttitalolla houkutteli paikalle 1500 henkisen ennätysyleisön. Tapahtuman aikana nautittiin valloittavista musiikkiesityksistä, joista vastasivat muun muassa Maukka ja Väykkä sekä Mimi ja Kuku. Ihastuttavista tanssiesityksistä vastasivat Lahden Tanssiopiston useat tanssiryhmät sekä Tanssikoulu HC2.0. Taikuutta ja hauskuutusta lavalle toivat Klovni Sebastian sekä Sipi-Pelle. Lapset pääsivät sekoittamaan taikaliemiä ja askartelemaan lumihiutaleita työpajoissa. Lastenlava täyttyi rohkeista esiintyjistä ja esitykset olivat ihastuttavia. Lisäksi Lahden Lasten Talvikarnevaaleille myönnettiin avajaistapahtumassa Ekokompassi-sertifikaatti.

Talvikarnevaalien päätöstapahtuma toteutettiin tänä vuonna uuden yhteistyökumppanin, Salpausselän kisojen kanssa. Kisoihin saapuneet perheet pääsivät nauttimaan monipuolisesta toiminnasta ja ohjelmasta lastenalueella. Päätöstapahtumassa kävi arviolta noin 3000 henkilöä. 

Lahden konservatorion Uusi Lahti Kamariorkesteri ja Lahden Nuorisoteatteri toivat Armas Järnefeltin syntymän 150. juhlavuoden kunniaksi lavalle Miranda-satunäytelmän, joka lumosi yleisön upealla toteutuksella, kauniilla lavastuksella ja kiehtovalla hiekkataiteella. Lahden Nuorisoteatteri esitti myös hersyvän hauskan ja ajatuksia herättävän näytelmän Lasten vallankumous. 

Jokaisena Talvikarnevaalipäivänä oli tarjolla kulttuurielämyksiä elokuvista musiikkiin ja teatterista sirkukseen. Laajan yhteistyöverkoston voimin tarjosimme monipuolisen lastenkulttuurin kokonaiskattauksen.

Talvikarnevaalit haluaa toimia laadukkaan ja lapsilähtöisen lastenkulttuurin puolestapuhujana osoittamalla omalla toiminnallaan, kuinka mielenkiintoinen, monipuolinen ja taiteellisesti korkeatasoinen lastenkulttuuriin keskittynyt festivaali voikaan olla.

Talvikarnevaalien kuvituksesta vastasi graafisen suunnittelun opiskelija Hanna Clarke ja visuaalisen ilmeen toteutti Ankara Design.