Lastenkulttuurikeskus Efektin vuosittainen tarjoushaku eri taiteen alojen kulttuurivierailuista käynnistyy tiistaina 14.3. Efekti etsii työpajoja, esityksiä, taiteilijakäyntejä ja muita kulttuurivierailuja päijäthämäläisiin päiväkoteihin ja kouluihin. Tarjouksen voi jättää 4.4. mennessä sähköisellä lomakkeella.

Kulttuurivierailut toteutetaan ensisijaisesti päiväkotien ja koulujen omissa tiloissa ja ne ajoittuvat syyslukukauteen. Yhdeltä toimijalta pyritään hankkimaan 5-20 vierailukokonaisuutta. Valinnat tekee Efektin ohjausryhmä.

Efekti on kahdeksan Päijät-Hämeen kunnan alueella toimiva lastenkulttuurikeskus. Toimintaa koordinoi Lahden kaupungin liikunnan ja kulttuurin vastuualueen yhteiset palvelut. Efekti pyrkii toiminnallaan edistämään luovien taitojen harjoittamista sekä varmistamaan lasten säännölliset kokemukset ja elämykset taiteesta ja kulttuurista. Vuonna 2016 Efekti osti taiteen alan osaajilta 14 erilaista kulttuurivierailua. Vierailukokonaisuuksia toteutettiin yhteensä 120 ja niihin osallistui noin 10 000 lasta.