Klasari Klaara jazz

Klasari-Klaara, Jazz-Piski ja kadonnut yhteinen sävel on näytelmällinen lastenkamarimusiikkikonsertti. Soittimina ovat jousisoittimista suurin, kontrabasso, ja pienin, viulu. Muusikot esiintyvät koirien roolivaatteissa. Konsertin aikana tutustutaan soittimiin ja musiikin eri lajeihin, pohditaan erilaisuutta sekä taiteen ja musiikin mahdollisuuksia kommunikaation ja itseymmärryksen välineinä.

Mukana on yhtyeen omia sävellyksiä, joissa liikutaan jazzin ja suomalaisen maailmanmusiikin rajamailla. Erityisenä piirteenä esityksessä onkin musiikkityyli, jota voidaan kutsua lastenklezmeriksi. Mukana on myös Sibeliuksen musiikkia ja klassisen kamarimusiikin lisäksi esityksessä käytetään ja tehdään lapsiyleisölle tutuksi myös nykymusiikista tuttuja tehokeinoja sekä improvisaatiota.

Päiväkodin lapset osallistuvat sopivassa määrin esitykseen käsikirjoituksen mukaan ja lisäksi päiväkodin kanssa pyritään etukäteen löytämään jokaiselle ryhmälle oma, tuttu musiikillinen elementti osallistumiseen.

Esiintyjät: Krista Jäänsola ja Sampo Lassila
Konsertin käsikirjoitus: Sampo Lassila

Esityksen nimi: Jazz-Piski ja kadonnut yhteinen sävel
Kesto: 30 min esitys + 15 min soitinkokeilu ja kysymykset
Kohderyhmä: Päiväkodit ja ala-aste
Ryhmäkoko: 10-200 hlö (Ensisijaisesti viskarit, eskarit ja 1. luokka. Pienemmillekin käy hyvin, tämä voidaan ottaa ja otetaan huomioon esityksen dramaturgiassa)
Esitystila: Lähes mikä tahansa tila käy

Haku on päättynyt!