Lastenteatterin ideahautomo hakee vuoden 2019 ITU-esitystä

ITUjen näyttämön järjestävät Helsingin Annantalo, Vantaan Lastenkulttuurikeskus Pessi, Turun Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto, Hämeenlinnan Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX, Lahden lastenkulttuurikeskus Efekti, Sipoon Lilla Villan ja Espoon Lasten kulttuurikeskus Pikku-Aurora

ITUjen näyttämölle voi hakea esitysidealla, tekstikatkelmalla, kohtauksella tai demolla uudesta, pienille lapsille suunnatusta näyttämöteoksesta. Esityksen muotokieli on vapaa. Se voi edustaa nukketeatteria, sirkusta, musiikki- ja tanssiteatteria, puheteatteria tai performanssitaidetta. Kutsu on suunnattu taiteen ammattilaisille ja teoksen takana tulee olla laskutuskelpoinen rekisteröity yhteisö.

Hakemuksien perusteella 6–8 ehdotusta valitaan ITUjen näyttämökatselmukseen, joka järjestetään Seikkailupuistossa Turussa 21.9.2018. Näistä taiteen ammattilaisraati valitsee vuoden 2019 ITU-esityksen. Esityksen ensi-illan tulee olla vuonna 2019 ja se toivotaan järjestettävän näyttämön tuotantotukitahojen kanssa yhteistyössä. Valitulle ITU-esitykselle myönnetään tuotantotukea 8000 €, josta myönnetään laskua vastaan 6000 € vuonna 2018 ja 2000 € vuonna 2019.

Näyttämön järjestävät lastenkulttuurikeskukset ostavat valmiista teoksesta yhteensä vähintään 10 esitystä. ITU-esityksien määrä riippuu myös siitä, kuinka teos mukautuu erilaisiin esitystiloihin.
Lisäksi voidaan valita Pikku-Itu-esitys, jolle myönnetään 3000 € tuotantotuki. Pikku-Itu-esityksiä ostetaan vähintään yhteensä 4 kpl.

Haku päättyy ma 11.6.2018. Katselmukseen valituille ilmoitetaan valinnasta to 21.6.2018 mennessä.
ITU-hakemuksen tulee sisältää seuraavat seikat: tekijät yhteystietoineen ja esittelyineen, teoksen työnimi sekä kuvaus suunnitellusta teoksesta tuotantoaikatauluineen ja alustava rahoitussuunnitelma.

Hakulomake: http://www.lastenkulttuuri.fi/lastenkulttuurikeskukset/projekteja/


Hakulomake ja liitteet lähetetään ensisijaisesti sähköpostilla:
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tulostettu hakulomake postitetaan liitteineen viimeistään 11.6.2018 klo 16 mennessä:
Annantalo
Katariina Metsälampi
PL 10417
00099 Helsingin kaupunki

Vuoden 2018 ITU on Grus Grus Teatteri ry:n Koivuhiiri ja Päästäinen ja Pikku-Itu Katve ry:n tanssiesitys Kastor ja Pollux.