Lastenkulttuurikeskus Efekti etsii kulttuurivierailuja päiväkoteihin ja kouluihin. Haku on käynnissä ajalla 22.2.-20.3.2022.

Lastenkulttuurikeskus Efektin vuosittainen tarjouspyyntöhaku eri taiteen alojen kulttuurivierailuista on käynnistynyt. Efekti etsii työpajoja, esityksiä, taiteilijakäyntejä ja muita kulttuurivierailuja päijäthämäläisiin päiväkoteihin ja kouluihin.

Kulttuurivierailut toteutetaan ensisijaisesti päiväkotien ja koulujen omissa tiloissa ja ne ajoittuvat syyslukukauteen. Yhdeltä toimijalta pyritään hankkimaan 5–20 vierailukokonaisuutta. Lopulliset valinnat kulttuurivierailujen ostoista tekee Efektin ohjausryhmä.

Efektin toiminta

Lastenkulttuurikeskus Efektin toiminta kattaa kaikki Päijät-Hämeen alueen kunnat. Toimintaa koordinoi Lahden kaupungin kulttuuripalvelut. Efekti pyrkii toiminnallaan edistämään luovien taitojen harjoittamista sekä varmistamaan lasten säännölliset kokemukset ja elämykset taiteesta ja kulttuurista. 

Syksyllä 2020 emme ole voineet järjestää perinteisiä vierailuja kouluille ja päiväkodeille. Tämän ajanjakson ajan on kouluja Lastenkulttuurikeskus Efektin toimesta kiertänyt Sirkus Efektos, joka on tuonut kulttuurielämyksen alakoulujen pihoille koronaturvallisesti. Syksyn aikana Sirkus Efektos esiintyi 57 kertaa noin 2400 alakoululaiselle ympäri Päijät-Hämettä. Keväällä 2021 Sirkus Efektos jatkoi kiertuettaan Lahdessa vielä noin 40 esityksen verran. 

Vuonna 2019 Efekti osti noin 120 kulttuurivierailukokonaisuutta kouluihin ja päiväkoteihin. Vierailuihin osallistuu n. 11300 lasta ja ne työllistivät n. 17 taitelijaa tai taiteilijaryhmää. Vuonna 2019 avoimen tarjouspyynnön kautta saatiin 48 tarjousta, mikä kertoo kulttuurialan osaajien kiinnostuksesta Efektiä kohtaan. Hakemusten taso oli korkea. Mukaan valittiin kulttuurialan ammattilaisten hankkeita Päijät-Hämeestä ja muualta Suomesta.

Kulttuurivierailujen avoimia tarjouksia voi jättää 20.3. asti "AVOIN TARJOUSPYYNTÖ" -lomakkeella (palkki sivuston oikeassa reunassa).

Efekti tukee lasten taide- ja kulttuurikasvatusta

Lahden kaupungin kulttuuripalvelut koordinoivat Efektin toimintaa yhteistyössä ohjausryhmän kanssa. Rahoituksesta vastaavat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä toiminnassa mukana olevat kunnat. Lastenkulttuurikeskus Efekti on Suomen Lastenkulttuurikeskusten liiton jäsen.

Efektin perustoimintaa ovat alusta alkaen olleet kouluille ja päiväkodeille tarjotut maksuttomat kulttuurivierailut, jotka tukevat lasten ja nuorten taide- ja kulttuurikasvatusta.

Lisätietoja:

Lahden kaupunki
kulttuuriasiainpäällikkö
Matti Karhos
p. 050 387 8792
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

kulttuurituottaja
Sari Tuominen
p. 044 769 8649
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.