ITUjen näyttämön järjestävät Helsingin Annantalo, Vantaan Lastenkulttuurikeskus Pessi, Turun Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto, Hämeenlinnan Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX, Lastenkulttuurikeskus Efekti ja Espoon Lasten kulttuurikeskus Pikku-Aurora.

ITUjen näyttämölle voi hakea esitysidealla, tekstikatkelmalla, kohtauksella tai demolla uudesta, pienille lapsille suunnatusta näyttämöteoksesta. Esityksen muotokieli on vapaa. Se voi edustaa nukketeatteria, sirkusta, musiikki- ja tanssiteatteria, puheteatteria tai performanssitaidetta. Kutsu on suunnattu taiteen ammattilaisille ja teoksen takana tulee olla laskutuskelpoinen rekisteröity yhteisö.

Hakemuksien perusteella 6–8 ehdotusta valitaan Itujen näyttämökatselmukseen, joka järjestetään Lahdessa 20.9.2019. Näistä taiteen ammattilaisraati valitsee vuoden 2020 ITU-esityksen. Esityksen ensi-illan tulee olla vuonna 2020 ja se toivotaan järjestettävän näyttämön tuotantotukitahojen kanssa yhteistyössä. Valitulle ITU-esitykselle myönnetään tuotantotukea 8000 €, josta myönnetään laskua vastaan 6000 € vuonna 2019 ja 2000 € vuonna 2020.

Näyttämön järjestävät lastenkulttuurikeskukset ostavat valmiista teoksesta yhteensä vähintään 10 esitystä. ITU-esityksien määrä riippuu myös siitä, kuinka teos mukautuu erilaisiin esitystiloihin.

Lisäksi voidaan valita Pikku-Itu-esitys, jolle myönnetään 3000 € tuotantotuki. Pikku-Itu-esityksiä ostetaan vähintään yhteensä 4 kpl.

Haku päättyy 11.6.2019. Katselmukseen valituille ilmoitetaan valinnasta ke 19.6.2019 mennessä.

ITU-esitysehdotuksen hakemuksen tulee sisältää seuraavat seikat: tekijät yhteystietoineen ja esittelyineen, teoksen työnimi sekä kuvaus suunnitellusta teoksesta tuotantoaikatauluineen ja alustava rahoitussuunnitelma.

Hakulomake: https://www.lastenkulttuuri.fi/lastenkulttuurikeskukset/projekteja/itu-lastenteatterin-ideahautomo/

Hakulomake ja liitteet lähetetään ensisijaisesti sähköpostilla: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tulostettu hakulomake postitetaan liitteineen viimeistään 11.6.2019 klo 16 mennessä:

Annantalo
Katariina Metsälampi
PL 10417
00099 Helsingin kaupunki

Vuoden 2019 ITU on Elisa Salon ja Uni-työryhmän Unikuskit-esitys ja Pikku-Itu Kallo Collectiven Hiekkalaatikko.

karamelliooppera

Lahden Kesänäyttämö palaa muutaman vuoden tauon jälkeen Marjatta Pokelan rakastettujen musiikkisatujen pariin ja tällä kertaa on luvassa varsin herkullinen seikkailu. Karamelliooppera-satunäytelmä saa ensi-iltansa Pikkuteatterilla keskiviikkona 26.6. kello 18.00.

Vuonna 1994 julkaistu Karamelliooppera sisältää tuttuja lastenlauluja, kuten Ukko ja akka sekä Piparkakkutalossa. Tarinassa herkkujen suuri ystävä Namuska sukeltaa Elli-Mellin, Siirappikissan ja muiden ystävien kanssa makeisten maailmaan, joka saa pään sokerista pyörälle. Namuskan mielestä herkuttelu on oiva harrastus, ja kukapa nyt ei haluaisi asua piparkakkutalossa. Kostautuuko makean himo, kun nurkan takana lymyää hammaspeikko? Tule selvittämään jos uskallat, sillä tämä tarina voi viedä kielen mennessään.

Koko perheen satunäytelmän ohjaa Sanna Heiskanen. Näytelmän sävellyksestä sekä sanoituksesta vastaa Marjatta Pokela ja musiikin sovituksesta vastaa koko upea Lahden Kesänäyttämön ensemble.

Lahden Kesänäyttämö työllistää nuoria jo 24. kerran. Mukana näytelmän toteutuksessa on kaikkiaan 22 nuorta muusikko-näyttelijää, kulttuurituottajaharjoittelijaa, lavastaja-tarpeistonvalmistajaa ja valo-ääniteknikko.

Ohjaus: Sanna Heiskanen
Liput: 8 € / 10 € / 30 € (perhelippu, 4 hlö)
Lippuvaraukset: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 044 716 1601 (ma–pe klo 8–16) ja verkkokauppa.lahti.fi. HUOM! Verkkokauppa ei valitettavasti toimi tällä hetkellä. Tilannetta selvitetään parhaillaan.

Paikka: Pikkuteatteri, Loviisankatu 8, Lahti
Kesto: n. 1 h 10 min (sis. väliaika)
Kohderyhmä: Koko perhe

Esitykset:
Ensi-ilta ke 26.6. klo 18 LOPPUUNMYYTY!
la 29.6. klo 12 ja 15
su 30.6. klo 12 ja 15
ti 2.7. klo 14 LOPPUUNMYYTY! ja 18
ke 3.7. klo 14 ja 18
to 4.7. klo 14 ja 18
pe 5.7. klo 14

Kuvitus: Kirsi Karppinen
Graafinen suunnittelu: Ankara Design / Anna Aalto
Tuotanto: Lahden kaupunki / kulttuuripalvelut

Lastenkulttuurikeskus Efektin vuosittainen tarjouspyyntöhaku eri taiteen alojen kulttuurivierailuista on käynnistynyt. Efekti etsii työpajoja, esityksiä, taiteilijakäyntejä ja muita kulttuurivierailuja päijäthämäläisiin päiväkoteihin ja kouluihin. 

Kulttuurivierailut toteutetaan ensisijaisesti päiväkotien ja koulujen omissa tiloissa ja ne ajoittuvat syyslukukauteen. Yhdeltä toimijalta pyritään hankkimaan 5–20 vierailukokonaisuutta. Lopulliset valinnat kulttuurivierailujen ostoista tekee Efektin ohjausryhmä.

Lastenkulttuurikeskus Efektin toiminta kattaa kaikki Päijät-Hämeen alueen kunnat. Toimintaa koordinoi Lahden kaupungin kulttuuripalvelut. Efekti pyrkii toiminnallaan edistämään luovien taitojen harjoittamista sekä varmistamaan lasten säännölliset kokemukset ja elämykset taiteesta ja kulttuurista. Vuonna 2018 Efekti osti taiteen alan osaajilta 17 erilaista kulttuurivierailutoteutusta. Vierailukokonaisuuksia toteutettiin yhteensä 125 ja niihin osallistui noin 10 000 lasta.

TARJOUSPYYNTÖJEN JÄTTÄMINEN ON PÄÄTTYNYT!