Lahden Nuorisoteatteri valitsee harrastajat kaudelle 2021–2022 pääsykokeilla, jotka järjestetään keskiviikkona 8.9. Pikkuteatterilla (Loviisankatu 8).

Lahden Nuorisoteatteri on suunnattu 12–22-vuotiaille teatteriharrastuksesta kiinnostuneille. Ryhmät on jaettu nuorten 12–16-vuotiaiden ja vanhempien 16–22-vuotiaiden ryhmiin. Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille pääsykokeen jälkeisenä päivänä. 16-vuotiaan on mahdollista toivoa mieleistään ryhmää, mutta lopullisen päätöksen tekevät ohjaajat.

Pääsykokeet toteutetaan kahdessa ryhmässä (HUOM! ajat saattavat tarkentua ilmoittautumisen jälkeen):

– ke 8.9. klo 17.00–18.30 (12–16-vuotiaat)
- ke 8.9. klo 18.30–20.30 alkaen (16–22-vuotiaat)

Pääsykoe aloitetaan yhteisellä liikunnallisella alkulämmittelyllä ja äänenavauksella, jonka jälkeen siirrytään yksilötehtävään:

Opettele jokin kappale ulkoa, jonka laulat soolona (ei säestystä, yksi säkeistö ja kertosäe).

Valmista noin 2 minuuttia kestävä oma esitys (katkelma näytelmästä, runo, tai oma teksti, tms.), joka sisältää puhetta. Esityksessä ei saa käyttää rekvisiittaa.

Lisäksi raati voi teettää erilaisia teatteri-ilmaisuun liittyviä tehtäviä, joihin ei ole ennakkovalmistautumista. Tarvitset mukaan liikkumiseen sopivat vaatteet sekä juomapullon. Valintakoetehtävää ei tarkenneta.

Ilmoittautuminen valintakokeeseen tehdään maanantaihin 6.9. mennessä sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (ilmoita koko nimesi, ikäsi, syntymäaikasi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi).

Harrastustoiminta alkaa viikolla 36.

– 12–16-vuotiaat keskiviikkoisin 17–20 ja parillisina lauantaina 10–14

– 16–22-vuotiaat tiistaisin 17–21 ja parillisina torstaina 17–21

– Lisäksi harjoituksia voi olla myös muina ajankohtina, joista ilmoitetaan erikseen.

Lukukausimaksu on 50 €/lukukausi. Maksu veloitetaan kauden päätteeksi. Silloin tiedetään, kuinka opetus on toteutunut (lähiopetuksena vai etäopetuksena).

Lisätiedot:

ohjaajat Sanna Heiskanen ja Väinö Weckström

p. 0400 801 004
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Peruuntuneen kesän 2020 jälkeen Lahden Kesänäyttämö on jälleen voimissaan ja valmistaa yleisön iloksi dramatisoidun konsertin kaikkien rakastamasta sadusta Jaakko ja pavunvarsi. Sibeliustalon Finlandia-klubilla lapsille ja lapsiperheille esitettävä konsertti saa ensi-iltansa lauantaina 10.7. klo 15. Muut esitykset ovat tiistaina 13.7. klo 15 ja 18 ja torstaina 15.7. klo 15 ja 18.

Kuinka tarinassa käy Jaakolle, Leenu-lehmälle, Jättiläiselle ja kuka muniikaan kultamunia? ”Jaakko ja pavunvarsi kertoo tarinan toivosta, ystävyydestä ja unelmien tavoittelemisesta. Olen iloinen siitä, että tänä vuonna nuorten kesätyö toteutuu ja pääsemme pitkästä aikaa esiintymään yleisölle. Esiintymisen ilo välittyy takuulla myös katsojille”, sanoo ohjaaja Sanna Heiskanen.

Produktion on dramatisoinut, säveltänyt ja sanoittanut Lahden Kesänäyttämön ohjaaja Sanna Heiskanen. Musiikin sovituksesta vastaa Erno Tiittanen. 

Esitykset toteutetaan koronarajoitukset ja -turvallisuus erityisesti huomioiden. Yleisökapasiteetista on käytössä vain pieni osa, katsomossa noudatetaan kahden metrin turvavälejä ja yleisö ohjataan omille paikoilleen ruuhkien ja ylimääräisten kontaktien välttämiseksi. Konsertissa ei ole väliaikaa. Suosittelemme esityksissä myös maskien käyttöä yli 10-vuotiaille katsojille. Lippuja esityksiin myy lippu.fi.

Lahden kaupunki työllistää nuoria musiikin ja teatterin parissa jo 24. kerran. Tämän kesän produktiossa on mukana yhteensä 23 nuorta muusikkoa, näyttelijää, kulttuurituottajaharjoittelijaa, lavastaja-tarpeistonvalmistajaa ja valo-/ääniteknikko. 

Kesänäyttämö jalkautuu Lahden keskustaan 


Lahden Kesänäyttämö on näkynyt ja tulee näkymään Lahden katukuvassa seuraavien viikkojen aikana useaan otteeseen. 

Lahen Lavalla lauantaina 3.7. ja keskiviikkona 7.7. 

Lahen Lavan avajaisia juhlistetaan Lahden Kesänäyttämön voimin lauantaina 3.7. klo 12. Silloin luvassa makupaljon konsertista ja yleistä festivaalihumua. Päivän aikana esiintyjät lisäksi jalkautuvat ympäri Lahtea pienissä ryhmissä ilahduttamaan kaupunkilaisia lyhyillä musiikkiesityksillä. 

Toisen kerran kesänäyttämöläiset saapuvat keskustan lavalle markkinapäivänä keskiviikkona 7.7.2021 klo 9.30 ja 10.30. Esitykset ovat kaikille avoimia.

Kaupunkijuna Puksu

Puksu-kaupunkijuna ottaa Kesänäyttämön seurueen kyytiinsä perjantaina 2.7. iltapäivällä. Matkan varrella seurue ilahduttaa kaupunkilaisia Jaakko ja pavunvarsi-produktion musiikilla.

Musiikkivierailut päiväkoteihin ja palvelukeskuksiin 

Keskiviikkona 23.6. Kesänäyttämön nuoret ilahduttivat Lahden ja Nastolan alueen päiväkoteja sekä palvelutaloja musiikkivierailuin. Päivän aikana tehtiin yhteensä 16 eri vierailua, joiden sisältö oli nuorten itsensä toteuttama. Päiväkodeissa esitettiin musiikilla höystettyjä satuja, palvelukotien asukkaat saivat nauttia vanhemman viihdemusiikin sävelistä ja lauluista. Vierailut saivat erittäin positiivisen vastaanoton jokaiselta kohteelta. 

Jaakko ja pavunvarsi – dramatisoitu konsertti lapsille ja lapsiperheille

Käsikirjoitus, sävellys, sanoitus, ohjaus ja dramatisointi: Sanna Heiskanen
Musiikin sovitus: Erno Tiittanen
Esitykset:
La 10.7. klo 15, ensi-ilta
Ti 13.7. klo 15 ja 18
To 15.7. klo 15 ja 18
Liput: 8€/30 € (perhelippu 4 hlö) 
Lippuvaraukset: lippu.fi/lahden-kesanayttamo
Paikka: Sibeliustalon Finlandia-klubi, Ankkurikatu 7, 15140 Lahti
Kesto: n. 50 min (ei väliaikaa)
Tuotanto: Lahden kaupungin kulttuuripalvelut

Lisätietoja:
Lahden kaupunki
kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhos
p. 050 387 8792
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

kulttuurituottaja 
Henna Keihäs
p. 050 383 6551
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www. phlastenkulttuuri.fi

Facebook: Lahden Kesänäyttämö
Instagram: @lahdenkesanayttamo

Jo 38. kertaa järjestettävät Lahden Lasten Talvikarnevaalit toteutuivat poikkeusoloissa 17.5.–30.5. välisenä aikana.

Festivaalin teema tänä vuonna oli osuvasti Uusin askelin eteenpäin. Teeman siivittämänä otimme siis uuden askeleen uuteen suuntaan ja veimme festivaalin sinne, missä yleisömme tällä hetkellä on eli suoraan päiväkotien pihoille ja kaupungin kaduille. Toukokuun kahden viimeisen viikon aikana järjestetyillä festivaaleilla oli mukana yhteensä 34 päiväkotia ja 12 eri ammattitaiteilijaryhmän esityksiä nähtiin kahden viikon aikana yhteensä 54 kpl. Mukana menossa oli iso joukko lahtelaisia lastenkulttuurin ammattilaisia, mm. SUPER teatteri, Bluesmies Jönssön, Duo Ote kollektiivi, Jazzsoppa, LauluHaitari, Smile Country -sirkus, Teatteri Tuomikko, Nukketeatteri Niveltämö, Sinfonia Brass, Pellekaija Pum duo, Keizer & Peltoniemi duo sekä Tuubakimalainen.

Päiväkotien palaute karnevaaleista oli innostunutta ja kohtaamisen esiintyjien kanssa lämminhenkisiä.

”Tapahtuma ulkona oli aivan loistava, lapset olivat turvaetäisyyden päässä esiintyjistä.”

”Esiintyjä sai lapset temmattua mukaan osallistumaan, kommentoimaan, liikkumaan. Huumoria oli ihanasti mukana niin että kaikkia nauratti. Tämän ankean raskaan koronavuoden jälkeen tällaista iloa me juuri tarvitsemme!”

”Ammattitaitoiset, mukavat ja ystävälliset esiintyjät. Ottivat meidät hienosti huomioon, innostuneita ja kohteliaita ihmisiä. Iso kiitos, että saimme esityksen päiväkotiin!!”

”Kaikki meni nappiin, vaikka satoi vettä.”

Myös esiintyjät kokivat poikkeusoloissa esiintymisen päiväkotien pihoilla erityisen mieluisena.

VOI MAHDOTON miten on ollut kivaa päästä esiintymään karnevaalihuumassa!! Kiitollinen olo että sain olla mukana tuomassa iloa ja liikettä päiväkoteihin kahdella eri esityksellä!”, iloitsee Leena Keizer Duo Ote kollektiivista ja Keizer & Peltoniemi duosta.

Tuubakimalainen laulatti myös virtuaalisesti

Valtakunnallisen lastenkulttuurin juhlaviikon kunniaksi Tuubakimalaisen esiintyminen Kariston päiväkodilla striimattiin ja esitystä oli mahdollista seurata Lahden Lasten Talvikarnevaalien Facebook-sivuilla. Tällä tavoin myös laajempi yleisö pääsi osalliseksi Talvikarnevaalien ohjelmasta. Konsertti sai innostuneen vastaanoton, sateisesta säästä huolimatta.

Pallo hukassa interaktiivinen kaupunkiseikkailu vei yleisön aikamatkalle vuoteen 2040

Pallo hukassa oli Lahden Nuorisoteatterin ympäristöaiheinen vuoteen 2040 sijoittuva, interaktiivinen kaupunkiseikkailu, jossa yleisöllä oli oma tärkeä roolinsa. Katsojat pääsivät matkaamaan maailman vesistöjä ja etsimään koodin puuttuvia palasia.

Kaupunkiseikkailu tapahtui ulkotiloissa, Radiomäen ja kaupungintalon ympäristössä. Katsojat lähetettiin matkaan 2–3 henkilön ryhmissä 10 minuutin välein, jotta vallitsevat koronarajoitukset ja yleisömäärärajoitukset täyttyivät. Viikonlopun aikana seikkailuun osallistui yhteensä 37 ryhmää.

Lahden Lasten 38. Talvikarnevaalien yleisömäärä ylsi lähes 3800 katsojaan kahden festivaaliviikon aikana.

Lisätietoja:

Lahden kaupunki, Lastenkulttuurikeskus Efekti
kulttuuriasiainpäällikkö
Matti Karhos
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
p. 050 387 8792

kulttuurituottaja
Henna Keihäs
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
p. 050 3836551