Lahden Lasten Talvikarnevaalien vuoden 2022 julisteen kuvituksen toteuttajaksi valittiin 31-vuotias Toni Käppi. Teoksessa toteutui luovasti ja hauskasti tuleva karnevaaliteema Lumikukka ja Naavaparta. Käppi muutti koulun perässä Vantaalta Lahteen ja hän opiskelee kolmatta vuotta graafista suunnittelua Lahden Muotoiluinstituutissa. Taiteiden ohessa hän harrastaa pyöräilyä ja lenkkeilyä porokoira Typyn kanssa. Myös videopelit, etenkin ralli ja muut ajopelit ovat lähellä sydäntä. Tulevaisuudessa Tonin on tarkoitus kirjoittaa ja kuvittaa oma lastenkirja.

Julistekilpailu oli suunnattu alan opiskelijoille ja ammattilaisille. Lahden kaupungin kulttuuripalveluiden ja Kauno ry:n edustajista koottu työryhmä valitsi voittajateoksen kilpailuun osallistuneista luonnoksista. Raati luonnehti tämän vuoden kilpailua erittäin korkeatasoiseksi.

Talvikarnevaalit siirretään keväälle

Tammi-helmikuussa perinteisesti järjestettävä festivaali joudutaan koronatilanteen vuoksi siirtämään keväämmälle. Tarkempi aikataulu julkaistaan, kun koronarajoitukset mahdollistavat yleisötilaisuuksien järjestämisen turvallisesti. Jo tilaa hakeneisiin ja ohjelmansa Talvikarnevaaleille ilmoittaneisiin tahoihin ollaan yhteydessä uudesta aikataulusta mahdollisimman pian. Uusia toimijoita ja ohjelmia otetaan mielellään vastaan. Kannattaa siis ottaa seurantaan karnevaalien nettisivut sekä some!

Julistekuva nettiin Talvikarnevaalit 2022 Juliste pelkkä kuvitus 

Lisätietoja:

Lahden kaupunki, Lastenkulttuurikeskus Efekti
kulttuuriasiainpäällikkö
Matti Karhos
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
p. 050 387 8792

kulttuurituottaja
Sari Tuominen
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
p. 044 769 8649

Jo 39. kertaa järjestettävät Lahden Lasten Talvikarnevaalit kokoaa upean kirjon lastentapahtumia eri puolille Lahtea. Kutsumme järjestöjä, kouluja, alan harrastajaryhmiä, taiteen opiskelijoita ja ammattiryhmiä sekä kaupungin kulttuurilaitoksia mukaan järjestämään ohjelmaa Talvikarnevaaleille. Toivomme todella, että pitkästä aikaa pääsemme järjestämään perinteiset Talvikarnevaalit täynnä upeita esityksiä ja aitoja kohtaamisia. 

Talvikarnevaalien teema ja ohjelma 

Teemana tulevilla Talvikarnevaaleilla on Lumikukka ja Naavaparta. 

Toivomme ohjelmanjärjestäjiltä monipuolisia, innostavia, uudenlaisia ja eri taiteen aloilta tulevia esityksiä sekä työpajoja Talvikarnevaaleille. Toiveenamme on saada aikaisempien vuosien tapaan laaja yhteistyökumppaneiden joukko mukaan toteuttamaan iloista koko perheen festivaalia. Tavoitteena on, että lapset eri ikäryhmissä tulisivat huomioiduksi ohjelmistossa. Mikäli sinulla ei ole valmista ohjelmaa, mutta haluat mukaan karnevaaliohjelmaan, voit ottaa yhteyttä ja kysyä, millaista ohjelmaa karnevaaleille voisi tarjota. Yhdessä saamme aikaan uudenlaisen ja monipuolisen festivaalin!

Ilmoita ohjelmasi oheisen linkin kautta perjantaina 17.12.2021 klo 12.00 mennessä: https://forms.gle/hYoedLQzMX5PpgTn8 

Talvikarnevaalien tilavaraus

Lahden kaupungin kulttuuripalvelut tukee esitystoimintaa Lahdessa tarjoamalla ohjelmanjärjestäjille veloituksetta Kansantalon Vaahterasalia (Aleksanterinkatu 26 B) ja Pikkuteatteria (Loviisankatu 8) esitystiloiksi Talvikarnevaalien aikana. Ohjelmanjärjestäjät voivat hakea esitykselle yhden harjoitus- ja yhden esityskerran.  Otamme vastaan tilavaruksia Pikkuteatterille ja Vaahterasalille.

Hae tilaa täältä perjantaihin 29.10.2021 klo 12.00 mennessä: https://forms.gle/sF4zNSU8cCNEKivB7 

Kilpailu Lahden Lasten Talvikarnevaalien 2022 julistekuvasta

Lahden Lasten Talvikarnevaaleille haetaan vuosittain kuvitusta kilpailun avulla. Kilpailussa voittanut kuvitus tulee näkymään laajasti eri yhteyksissä painetussa julisteessa ja lisäksi se tulee näkymään verkkosivuilla, kaupungin citytauluissa, lehti-ilmoituksissa, some-kanavilla ja muussa markkinoinnissa. 

Talvikarnevaalien teeman toivotaan näkyvän vahvasti ehdotuksessa. Otathan huomioon myös Talvikarnevaalien talvisen ajankohdan.

Kilpailu on avoin Lahden muotoiluinstituutin ja Kaarisillan opiskelijoille sekä Kauno ry:n jäsenille. Kilpailuaika on 4.10.–29.10.2021   

den kaupungin ja Kauno ry:n edustajista ja edellisen vuoden voittajateoksen tekijästä koottu työryhmä valitsee kilpailuun jätetyistä ehdotuksista työn, jota lähdetään työstämään eteenpäin. Voittaneen työn tekijä valmistaa lisäksi kuusi (6) kpl samaa tyyliä noudattavaa pienempää kuvituskuvaa, joita käytetään myös Talvikarnevaalien markkinoinnissa. 

1. Työt palautetaan perjantaihin 29.10.2021 klo 18.00 mennessä Galleria Uuteen Kipinään. 
Osoite: Kymintie 1, 15140 Lahti, avoinna ti-pe klo 12–18, la-su klo 12–16

2. Liitä mukaan suljettu kirjekuori, jossa on päällä nimimerkki ja sisällä yhteystietosi. 

Valitusta työstä maksetaan 800 € korvaus (korvauksesta vähennetään verot) ja kuvien käyttöoikeudet jäävät Lahden kaupungille. 

Lisätietoja:

Lahden kaupunki
Sari Tuominen
kulttuurituottaja
p. 044 769 8649
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Matti Karhos
kulttuuriasiainpäällikkö
p. 050 387 8792
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Lahden Nuorisoteatteri valitsee harrastajat kaudelle 2021–2022 pääsykokeilla, jotka järjestetään keskiviikkona 8.9. Pikkuteatterilla (Loviisankatu 8).

Lahden Nuorisoteatteri on suunnattu 12–22-vuotiaille teatteriharrastuksesta kiinnostuneille. Ryhmät on jaettu nuorten 12–16-vuotiaiden ja vanhempien 16–22-vuotiaiden ryhmiin. Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille pääsykokeen jälkeisenä päivänä. 16-vuotiaan on mahdollista toivoa mieleistään ryhmää, mutta lopullisen päätöksen tekevät ohjaajat.

Pääsykokeet toteutetaan kahdessa ryhmässä (HUOM! ajat saattavat tarkentua ilmoittautumisen jälkeen):

– ke 8.9. klo 17.00–18.30 (12–16-vuotiaat)
- ke 8.9. klo 18.30–20.30 alkaen (16–22-vuotiaat)

Pääsykoe aloitetaan yhteisellä liikunnallisella alkulämmittelyllä ja äänenavauksella, jonka jälkeen siirrytään yksilötehtävään:

Opettele jokin kappale ulkoa, jonka laulat soolona (ei säestystä, yksi säkeistö ja kertosäe).

Valmista noin 2 minuuttia kestävä oma esitys (katkelma näytelmästä, runo, tai oma teksti, tms.), joka sisältää puhetta. Esityksessä ei saa käyttää rekvisiittaa.

Lisäksi raati voi teettää erilaisia teatteri-ilmaisuun liittyviä tehtäviä, joihin ei ole ennakkovalmistautumista. Tarvitset mukaan liikkumiseen sopivat vaatteet sekä juomapullon. Valintakoetehtävää ei tarkenneta.

Ilmoittautuminen valintakokeeseen tehdään maanantaihin 6.9. mennessä sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (ilmoita koko nimesi, ikäsi, syntymäaikasi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi).

Harrastustoiminta alkaa viikolla 36.

– 12–16-vuotiaat keskiviikkoisin 17–20 ja parillisina lauantaina 10–14

– 16–22-vuotiaat tiistaisin 17–21 ja parillisina torstaina 17–21

– Lisäksi harjoituksia voi olla myös muina ajankohtina, joista ilmoitetaan erikseen.

Lukukausimaksu on 50 €/lukukausi. Maksu veloitetaan kauden päätteeksi. Silloin tiedetään, kuinka opetus on toteutunut (lähiopetuksena vai etäopetuksena).

Lisätiedot:

ohjaajat Sanna Heiskanen ja Väinö Weckström

p. 0400 801 004
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.