Max ja Moritz

Lahden Kesänäyttämö esittää musikaalin Max ja Moritz

Adrenaliinia ja jännitystä, hikeä, kyyneliä ja heittäytymistä, onnistumisen riemua ja aplodeja. Harvaa kesätyötä voi luonnehtia näillä sanoilla. Lahden kaupungin kulttuuripalvelut on tarjonnut erikoisen ja elähdyttävän kesätyön musiikkiteatterin parissa jo vuodesta 1995 alkaen. Näillä saatesanoilla alkaa Lahden Kesänäyttämön historiikki, joka julkaistaan juhannuksen jälkeen ensi-iltaviikolla.

Kesän hauskin ja antoisin kesätyö alkoi maanantaina 6.6., jolloin Pikkuteatteri täyttyi innokkaista nuorista muusikko-näyttelijöistä, kulttuurituottajaharjoittelijoista, puvustaja-lavastaja-tarpeistonvalmistajista ja valo-ääniteknikosta. Lahden Kesänäyttämön 25. kesäproduktiossa on mukana yhteensä 25 nuorta. Tuotannosta vastaa Lahden kaupungin kulttuuripalvelut ja vastaavana tuottajana toimii kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhos.

Max ja Moritz

Lahden Kesänäyttämö tuo näyttämölle musikaalin kahdesta kurittomasta pojasta. Max ja Moritz keksivät toinen toistaan hurjempia konnankoukkuja kyläläisille. Koulunkäyntiä enemmän heitä kiinnostaa aiheuttaa aikuisille päänvaivaa ja harmaita hiuksia. Vaan mahtaako elämässä pärjätä pelkällä keppostelulla ja hauskanpidolla? Onnistuvatko aikuiset pilaamaan kaiken ilon? Ja ennen kaikkea: ovatko aikuiset edes oikeassa?

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei jää uupumaan tästä musikaalista, joka perustuu saksalaisen Wilhelm Buschin 1865 ilmestyneeseen teokseen. Mainion musiikin Pertsa Reposen tekstiin on säveltänyt Jukka Linkola ja sovittanut Erno Tiittanen. Musikaalin ohjaa Sanna Heiskanen.

Esitykset:
Ensi-ilta to 30.6.2022 klo 18
la 2.7. klo 12 ja klo 15
su 3.7. klo 15
ti 5.7. klo 15 ja klo 18
to 7.7. klo 15 ja klo 18
la 9.7. klo 12 ja klo 15
su 10.7. klo 15

Kesto: n. 1 t 30 min (sis. väliaika)
Liput: 8 € / 10 € / 30 € (perhelippu 4 hlö)
Lippuvaraukset: verkkokauppa.lahti.fi,
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja p. 044 716 1601 (ma–pe klo 9–15)
Suositusikä: 6-vuotiaasta ylöspäin
Paikka: Pikkuteatteri, Loviisankatu 8

Kuvitus: Sonja Karppelin
Graafinen suunnittelu: Sanni Lahti

Lisätietoja:
Lahden kaupunki
kulttuuriasiainpäällikkö
Matti Karhos
p. 050 387 8792
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Nettiin

Lahden Nuorisoteatteri esitti 60 vuotta sitten ensimmäisenä esityksenään Eros ja Psykhe -näytelmän. Juhlavuoden kunniaksi nuorisoteatterilaiset valmistavat saman tekstin uudella ja raikkaalla otteella.

”Tämä on surullinen tarina Eroksesta ja Psykhestä, surullisempi kuin antiikin taru, joka oli toiveuni. Koska nykyaika rakastaa enemmän sensaatioita kuin runoutta, olen tahdikkaasti turmellut legendaa, että se olisi vaikuttavampi. Minun tarinassani henkilöt eivät opi mitään, heidän elämänsä on sarja kuvitelmia ja tappioita. Mutta illuusiot työntävät maailmaa kuin tuuli pientä, epätoivoista laivaa, jonka jokainen satama on pettymys. Kohdatkaamme siis heidät Ikävyyden satamassa.”

– Eeva-Liisa Manner

Eeva-Liisa Manner (1921–1995) on yksi Suomen tärkeimmistä kirjailijoista ja modernin runouden suunnannäyttäjä. Hänen teoksensa ovat joutuneet monesti arvioitavaksi kirjallisuuspiireissä ja on jopa epäilty, että ovatko hänen runot runoja laisinkaan, koska niistä uupui loppusoinnut. Nykypäivänä kuitenkin Eeva-Liisa Mannerin nerous lyyristen tekstien kirjoittaja tunnustetaan laajasti.

KÄSIKIRJOITUS: Eeva-Liisa Manner
OHJAUS: Väinö Weckström

ENSI-ILTA: la 21.5.2022 klo 15.00 (LOPPUUNMYYTY)
ti 24.5. klo 19.00
su 29.5 klo 15.00

ARVIOITU KESTO: 1 h 15 min
IKÄSUOSITUS: Yli 14-vuotiaille
LIPUT: 8 €/hlö
VARAUKSET: verkkokauppa.lahti.fi, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja p. 044 716 1601 (klo 9–15)

Pikkuteatteri, Loviisankatu 8

Esityksen oikeuksia valvoo Nordic Drama Corner Oy.

Lahden Nuorisoteatterin 60-vuotisjuhlavuoden käynnistää näytelmä Pikku prinssi. Teos perustuu Antoine de Saint-Exupéryn samannimiseen, rakastettuun klassikkoon. Se puhuttelee kauneudellaan ja mystisyydellään. Tarina haastaa katsojan pohtimaan, mikä elämässä on tärkeää. 

Pikku prinssi elää asteroidilla B 612, jolla hänen päivänsä kuluvat tulivuoria nuohoten, auringonlaskuja ihaillen ja oikukasta ruusua hoitaen. Eräänä päivänä prinssi kyllästyy kukkansa kiukutteluun ja lähtee etsimään uusia ystäviä muilta planeetoilta. Matkallaan hän kohtaa joukon kummallisia aikuisia, joiden ajatuksissa ja tavoissa ei ole prinssin mielestä oikein järkeä. Prinssi löytää lopulta tiensä Maa-planeetalle. Saharan autiomaassa prinssi kohtaa lentäjän, jolle hän opettaa, mitä kaikkea hän on matkansa aikana oivaltanut. 

Pikku prinssi -näytelmä oli osa Lahden Nuorisoteatterin ohjelmistoa myös vuonna 1984. Tämän tuoreen tulkinnan on sovittanut Pekka Mattila. Esityksen ohjauksesta vastaa Sanna Heiskanen ja valo- sekä äänisuunnittelusta Joni Kallio.

OHJAUS: Sanna Heiskanen

Ensi-ilta la 26.3. klo 15.00
ke 30.3. klo 18.30
su 3.4. klo 15.00
ke 6.4. klo 18.30

IKÄSUOSITUS: Yli 6-vuotiaille
KESTO: 1h 10 min (ei väliaikaa) 

PIKKUTEATTERI, LOVIISANKATU 8

Liput: 8 €/hlö ja 25 €/perhelippu (4 hlö)

Varaukset: verkkokauppa.lahti.fi, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja p. 044 716 1601 (klo 9–15)

Pikkuteatteri, Loviisankatu 8