ITUjen näyttämön järjestävät Helsingin Annantalo, Vantaan Lastenkulttuurikeskus Pessi, Turun Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto, Hämeenlinnan Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX, Päijät-Hämeen lastenkulttuurikeskus Efekti ja Espoon Lasten kulttuurikeskus Aurora.
 
ITUjen näyttämölle voi hakea esitysidealla, tekstikatkelmalla, kohtauksella tai demolla uudesta, pienille lapsille suunnatusta näyttämöteoksesta. Esityksen muotokieli on vapaa. Se voi edustaa nukketeatteria, sirkusta, musiikki- ja tanssiteatteria, puheteatteria tai performanssitaidetta. Kutsu on suunnattu taiteen ammattilaisille ja teoksen takana tulee olla laskutuskelpoinen rekisteröity yhteisö.

Hakemuksien perusteella 6–8 ehdotusta valitaan Itujen näyttämökatselmukseen, joka järjestetään Hämeenlinnan Verstas-näyttämöllä 18.9.2020. Näistä taiteen ammattilaisraati valitsee vuoden 2021 ITU-esityksen. Esityksen ensi-illan tulee olla vuonna 2021 ja se toivotaan järjestettävän näyttämön tuotantotukitahojen kanssa yhteistyössä. Valitulle ITU-esitykselle myönnetään tuotantotukea 8000 €, josta myönnetään laskua vastaan 6000 € vuonna 2020 ja 2000 € vuonna 2021.

Näyttämön järjestävät lastenkulttuurikeskukset ostavat valmiista teoksesta yhteensä vähintään 10 esitystä. ITU-esityksien määrä riippuu myös siitä, kuinka teos mukautuu erilaisiin esitystiloihin.

Lisäksi voidaan valita Pikku-Itu-esitys, jolle myönnetään 3000 € tuotantotuki. Pikku-Itu-esityksiä ostetaan vähintään yhteensä 4 kpl.

Haku päättyy 9.6.2020, minkä jälkeen valitaan katselmukseen osallistuvat esitysehdotukset.

ITU-esitysehdotuksen hakemuksen tulee sisältää seuraavat seikat: tekijät yhteystietoineen ja esittelyineen, teoksen työnimi sekä kuvaus suunnitellusta teoksesta tuotantoaikatauluineen ja alustava rahoitussuunnitelma.

Hakulomake: https://www.lastenkulttuuri.fi/lastenkulttuurikeskukset/projekteja/itu-lastenteatterin-ideahautomo/

Hakulomake ja liitteet lähetetään ensisijaisesti sähköpostilla: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tulostettu hakulomake postitetaan liitteineen viimeistään 9.6.2020 klo 16 mennessä:

Annantalo
Katariina Metsälampi
PL 10417
00099 Helsingin kaupunki

lahti peter pan juliste

Ensi kesänä Lahden Kesänäyttämö viettää huikeita 25-vuotisjuhliaan ja valmistamme kesäproduktiona koko perheen musikaalin Peter Pan. Tarina kertoo lentävästä pojasta, joka ei halunnut kasvaa aikuiseksi. Peter Pan saa Leenan, Jukan ja Mikon lentämään kanssaan Mikä-Mikä-Maahan, joka on täynnä toinen toistaan ihmeellisimpiä olentoja. Laguunin laitamilla Kapteeni Koukku juonii merirosvoineen uusia konnankoukkuja, joilla saisi Peter Panin haaviinsa. Mukana seikkailussa ovat tietysti myös Kadonneet pojat, Helinä-keiju, Tiikerililja heimoineen, merenneidot ja Koukun toisen käden hotkaissut krokotiili. 

Musikaalin ensi-ilta on Lahden kaupunginteatterin Eero-näyttämöllä torstaina 25.6. kello 18.00 ja esitykset jatkuvat aina sunnuntaihin 12.7. asti. Juhlavuoden kunniaksi Kesänäyttämöllä esiintyy entistä suurempi kokoonpano, esityskausi on pidempi ja esityspaikka on sekä puitteiltaan että yleisökapasiteetiltaan isompi.

Seikkailumusikaalin on J.M. Barrien tarinan pohjalta käsikirjoittanut Ritva Holmberg. Seikkailua siivittävät Jukka Linkolan taianomaiset sävellykset ja Jukka Virtasen leikkisät ja oivaltavat sanoitukset. Esityksen ohjauksesta vastaa ohjaaja Sanna Heiskanen. 25-vuotisjuhlavuoden kunniaksi esitys toteutetaan Lahden kaupunginteatterin Eero-näyttämöllä. 

Ennakko-ostajan etuna liput esitykseen 8 € ja 25 €/perhelippu (4 hlö). Liput varattavissa vain verkkokaupasta huhtikuun loppuun saakka.

Lahden Kesänäyttämö etsii kesätyöntekijöitä!

Lahden Kesänäyttämö on työllistänyt nuoria jo 25 vuoden ajan. Mukana näytelmän toteutuksessa on kaikkiaan 25 nuorta muusikko-näyttelijää, kulttuurituottajaharjoittelijaa, lavastaja-tarpeistonvalmistajaa ja valo-ääniteknikkoa.

Kesätyöhaku on avoinna 24.2.9.3. kello 12.00 asti! Kesätyöpaikat ovat koululaisille ja opiskelijoille, joten opintojen tulee jatkua syksyllä. Hakemukset jätetään kuntarekry.fi -järjestelmän kautta. Lisätietoja kesätyöhausta https://www.lahti.fi/palvelut/kirjasto-ja-kulttuuri/lahden-kesanayttamo.

Ohjaus: Sanna Heiskanen

Liput: Ennakko-ostajan etuna liput 8 € ja 25 €/perhelippu (4 hlö)
Lippuvaraukset: verkkokauppa.lahti.fi
Paikka: Lahden kaupunginteatteri, Eero-näyttämö
Kesto: n. 2 h (sis. väliaika)
Kohderyhmä: Yli 5-vuotiaille

Esitykset:
Ensi-ilta to 25.6. klo 18
la 27.6. klo 14

ke 1.7. klo 14 ja 18
to 2.7. klo 14 ja 18
la 4.7. klo 14
su 5.7. klo 14

ke 8.7. klo 14 ja 18
to 9.7. klo 14 ja 18
la 11.7. klo 14
su 12.7. klo 14

Graafinen suunnittelu: Ankara Design / Anna Aalto
Tuotanto: Lahden kaupunki / kulttuuripalvelut

Lisätietoja:
Lahden kaupunki
kulttuuriasiainpäällikkö
Matti Karhos
p. 050 387 8792
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Facebookissa Lahden Kesänäyttämö
Instagramissa @lahdenkesanayttamo

 lahti peter pan fb tapahtumakansikuva

Ensi kesänä Lahden Kesänäyttämö viettää 25-vuotisjuhliaan ja valmistamme kesäproduktiona koko perheen musikaalin Peter Pan (kirjoittanut J.M. Barrien aiheen pohjalta Ritva Holmberg, säveltänyt Jukka Linkola ja sanoittanut Jukka Virtanen). Musikaalin ensi-ilta on Lahden Kaupunginteatterin Eero-näyttämöllä torstaina 25.6. klo 18 ja esitykset jatkuvat sunnuntaihin 12.7. asti.

Haemme produktioon näyttelijöitä, muusikoita, sirkusartisteja ja tanssijoita (yhteensä 17–21), lavastaja-tarpeistonvalmistajia (1–2), ääni- ja valoteknikkoja (1–2) sekä kulttuurituottajaharjoittelijoita (2). Hakijan tulee olla koululainen tai opiskelija. Työpäivä voi olla kaksiosainen ja töitä on myös viikonloppuisin (juhannus on kuitenkin vapaa). Katso tarkemmat kuvaukset työtehtävistä, työajasta ja palkkauksesta ilmoituksen lopusta.

Kesätyön palkkaus on 1.000 €/kuukaudessa. Kuukauden jaksolta kertyy kaksi päivää lomaa, jotka pidetään työsuhteen aikana. Kesätöihin ei voi valita työttömyysetuutta saavia työttömiä työnhakijoita.

Opintojesi tulee jatkua syksyllä eli kesätyöpaikat ovat koululaisille ja opiskelijoille. Kesätyöntekijöiden rekrytoinnissa käytetään videohaastattelua, joten seurailethan sähköpostiasi hakuajan päättymisen jälkeen. Videohaastattelujen perusteella osa hakijoista kutsutaan koe-esiintymiseen tai työhaastatteluun.

Hakemukset www.kuntarekry.fi -järjestelmän kautta viimeistään maanantaina 9.3. klo 12.00

LINKKI HAKUUN: https://www.kuntarekry.fi/…/kesatyoharjoittelijoita-lahden…/

Lahden kaupunki on tarjonnut nuorille kesätyömahdollisuuden teatterin parissa 25 vuoden ajan. Kesän 2019 esityksenä nähtiin Karamelliooppera-musiikkisatunäytelmä, joka oli sekä arvostelu- että yleisömenestys.

Lahden Kesänäyttämön kesätyöpaikat 2020

Näyttelijä-muusikko-sirkusartisti-tanssijaharjoittelijat
(Huomioi, että voit hakea sekä mies- että naisosia riippumatta siitä, oletko mies, nainen tai muu. Voit tulla valituksi toiseen tehtävään, mihin olet hakenut.)

1. Miespääosat ja naispääosa (Peter Pan, Kapteeni Koukku, Leena),
• Työaika 4.6.–12.7. (1 kk 9 pv), palkka 1.290,32 e.
• Arvostamme hyvää ilmaisukykyä sekä tanssi- ja laulutaitoa.

2. Keskisuuret miesroolit (mm. Jukka, Mikko (sirkusartisti), kadonneet pojat, merirosvot)
• Työaika 4.6.–12.7. (1 kk 9 pv), palkka 1.290,32 e.
• Arvostamme hyvää ilmaisukykyä sekä tanssi- ja laulutaitoa.
• Yhden tai useamman instrumentin soittotaito tai sirkustaitojen osaaminen on eduksi.

3. Keskisuuret naisroolit (mm. Nanna, Tiikerililja (tanssija), Krokotiili)
• Työaika 4.6.–12.7. (1 kk 9 pv), palkka 1.290,32 e.
• Arvostamme hyvää ilmaisukykyä sekä tanssi- ja laulutaitoa.
• Tanssin syvempi osaaminen tai jonkun sirkustaitojen osa-alueen osaaminen on eduksi.

4. Pienet miesroolit/ensemble (mm. Herra Kultanen, merirosvoja, intiaaneja)
• Työaika 4.6.–12.7. (1 kk 9 pv), palkka 1.290,32 e.
• Laulutaito ja yhden tai useamman instrumentin soittotaito on eduksi.

5. Pienet naisroolit/ensemble (mm. Rouva Kultanen, merenneitoja, intiaaneja)
• Työaika 4.6.–12.7. (1 kk 9 pv), palkka 1.290,32 e.
• Laulutaito ja yhden tai useamman instrumentin soittotaito on eduksi.

6. Muusikko
• Työaika 4.6.–12.7. (1 kk 9 pv), palkka 1.290,32 e.
• Arvostamme yhden tai useamman instrumentin hallintaa, kokemusta yhtyeessä tai orkesterissa soittamisesta sekä laulutaitoa.

7. Lavastaja-tarpeistonvalmistajaharjoittelija
• Työaika 26.5.–25.6. (1 kk), palkka 1.000 e.
• Arvostamme luovuutta ja visuaalisuutta.
• Hyvät kädentaidot ja/tai alan opinnot ovat eduksi.

8. Ääni- ja/tai valoteknikkoharjoittelija
• Työaika 15.6.–14.7. (1 kk), palkka 1.000 e.
• Valo-, ääni- ja kuvatekniikan osaaminen ja/tai opinnot ovat eduksi.

9. Kulttuurituottajaharjoittelija
• Työaika 3.6.–2.7. (1 kk), palkka 1.000 e.
• Arvostamme reipasta ja itsenäistä työotetta, kokonaisuuksien hallintaa ja paineensietokykyä.
• Kokemus erilaisista kulttuuriproduktioista ja markkinointihenkisyys ovat eduksi tässä tehtävässä.

Lisätietoja:

Lahden kaupunki
kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhos
p. 050 387 8792
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.phlastenkulttuuri.fi
Facebookissa: Lahden Kesänäyttämö
Instagramissa: @lahdenkesanayttamo