netti Lahden Nuorisoteatteri ryhmäkuva

"Kuusitoistavuotiaan Irinan maailma romahtaa, kun äiti muuttaa pois kotoa. Isänsä kanssa asumaan jäävä Irina ei löydä paikkaansa kahden kodin välillä. Äidillä on jo uusi miesystävä ja isä vetäytyy suremaan eroa. Riita poikaystävän Teemun kanssa kärjistää jo ennestään ahdistavaa elämäntilannetta.

Vanhusten viikolla Irinan koulun yhdeksäsluokkalaiset osallistuvat Juttukaveriksi varttuneelle -tempaukseen. Irina saa parikseen Viljan, jonka kanssa he tapaavat nuorekkaan lesken, Rauhan. Viljan ja Rauhan välille näyttää löytyvän yhteinen sävel, josta Irina kokee jäävänsä ulkopuolelle. Pahanolon möykky hänen sisällään kasvaa kasvamistaan. Saako Rauha kuitenkin Irinan sydämen rauhoittumaan? 

Yhtenä näytelmän päärooleista nähdään pitkän linjan näyttelijätär Leena Kokko-Saukkonen. Lahden Nuorisoteatterilaisten yhteistyö ammattilaisen kanssa on ollut molemmin puolin antoisaa. Lopputuloksena nähdään koskettava nuoren ja ikäihmisen kohtaaminen. Näytelmä korostaa ystävyyden voimaa ja turvallisen aikuisen merkitystä nuoren elämässä."

Käsikirjoitus: Johanna Sorjonen
Ohjaus: Väinö Weckström

Ensi-ilta: la 18.5. klo 16.00
ke 22.5. klo 19.00
pe 24.5. klo 19.00
la 25.5. klo 16.00

Ikäsuositus: Yli 15-vuotiaille

Liput: 8 €
Liput: verkkokauppa.lahti.fi
Ovimyynti: MobilePay, ei käteis- ja korttimyyntiä

PIKKUTEATTERI, LOVIISANKATU 8

Esityksen oikeuksia valvoo Sunklo ry.

Molto promo2 taustaton netti

Lastenkulttuurikeskus Efekti etsii kulttuurivierailuja päiväkoteihin ja kouluihin

Lastenkulttuurikeskus Efektin vuosittainen tarjouspyyntöhaku eri taiteen alojen kulttuurivierailuista on käynnistynyt. Efekti etsii työpajoja, esityksiä, taiteilijakäyntejä ja muita kulttuurivierailuja päijäthämäläisiin päiväkoteihin ja kouluihin.

Kulttuurivierailut toteutetaan ensisijaisesti päiväkotien ja koulujen omissa tiloissa ja ne ajoittuvat syyslukukauteen. Yhdeltä toimijalta pyritään hankkimaan 5–20 vierailukokonaisuutta. Lopulliset valinnat kulttuurivierailujen ostoista tekee Efektin ohjausryhmä.

Lastenkulttuurikeskus Efektin toiminta kattaa kaikki Päijät-Hämeen alueen kunnat. Toimintaa koordinoi Lahden kaupungin kulttuuripalvelut. Efekti pyrkii toiminnallaan edistämään luovien taitojen harjoittamista sekä varmistamaan lasten säännölliset kokemukset ja elämykset taiteesta ja kulttuurista. Vuonna 2023 Efekti osti taiteen alan osaajilta 15 erilaista kulttuurivierailutoteutusta. Vierailukokonaisuuksia toteutettiin yhteensä 100 ja niihin osallistui lähes 9400 lasta.

Kulttuurivierailujen avoimet tarjoukset voi jättää keskiviikkoon 3.4. mennessä sähköisellä lomakkeella:
https://docs.google.com/forms/d/1LeFT966WKGvHJ2Vx48jZ7cKkTftQvparZD1S3G7A_ko/edit

Lahden kaupungin kulttuuripalvelut etsivät esityksiä Lahden alueella sijaitseviin hoivayhteisöihin sekä palveluyksiköihin keväälle 2024

Lahtelaiset palvelukodit ja hoivayksiköt ovat saaneet vieraakseen erilaisia esiintyjäkokoonpanoja kuoromusiikista lausuntaan ja teatteriin. Palvelukotivierailuja toteutetaan kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja joulun alla.

Olemme avoimia uudenlaisillekin toimijoille, joten hae rohkeasti mukaan palvelukotitoimintaan. Huomioithan, että tilat ovat usein rajalliset eikä äänentoistoa ole, joten esiintymisten toivotaan olevan soveltuvia näihin olosuhteisiin. Kohdeyleisö kannattaa myös ottaa huomioon esiintymistarjousta jättäessä. Esitykset toteutetaan kevään aikana.

Joissakin tiloissa on piano, mutta ei kaikissa. Teemme parhaamme, jotta esiintyjä ja palveluyksikkö löytävät toisensa ja juuri oikea esitys löytää oikeanlaisen yleisön. Parhaimmillaan esiintymiskokemus voi olla hyvinkin antoisa kokemus sekä esiintyjille että yleisölle.

Tarjoamme esiintymispakettia, joka pitää sisällään kaksi erillistä palvelukotivierailua. Esitysten vähimmäiskesto on 30 min/esitys. Esityksistä maksetaan yhteensä 300 €/esiintymispaketti.

Tarjoukset voi jättää keskiviikkoon 3.4. mennessä sähköisellä lomakkeella:
https://forms.gle/gEmiEEWtNZJFCfsz5

Lisätietoja:

Lastenkulttuurikeskus Efekti
Lahden kaupunki
kulttuurituottaja
Sari Tuominen
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
p. 044 769 8649
www.phlastenkulttuuri.fi

Hoivayhteisöjen sekä palveluyksiköiden esiintyjähaku
kulttuurituottaja
Henna Keihäs
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
p. 050 383 6551

Valmistamme kesäproduktiona koko perheen musiikkinäytelmän!

 

Opiskelija tai koululainen hae mukaan Lahden Kesänäyttämölle, kesän hauskimpaan kesäduuniin! Valmistamme kesäproduktiona koko perheen musiikkinäytelmän. Ensi kesän esitys on Lahden Kesänäyttämön 27. kesäproduktio!

Kesänäyttämölle haetaan kulttuuriharjoittelijoita eri osaamisalueilta: näyttelijä-muusikko-sirkusartistiharjoittelijoita (yhteensä 16), tarpeistonvalmistaja-lavastaja-puvustaja-harjoittelijoita (3), kulttuurituottajaharjoittelijoita (5) sekä ääni- ja valoteknikkoharjoittelijaa (1).

 

Hakuaika alkaa: ma 26.2.2024 klo 9.00

Hakuaika päättyy: ma 11.3.2024 klo 9.00

 

Lahden Kesänäyttämö on tarjonnut kesätyömahdollisuuden teatterin parissa jo vuodesta 1995. Lahden Kesänäyttämön ensimmäinen produktio oli Falskisti vaan! Muita musiikkinäytelmiä ovat olleet mm. Karamelliooppera, Uppo-Nalle, Mörkö se lähti laivaan ja viimeisimpänä Tirlittan kesällä 2023.

 

Lisätiedot: Kesäharjoittelijoita Lahden Kesänäyttämölle - Lahden kaupunki - Kuntarekry