15.5.2020 on lastenkulttuurin yhteinen juhlapäivä, jolloin käynnistyy lastenkulttuurikeskuksesta toiseen lähetettävä lasten ja nuorten taideviesti. Kaikissa lastenkulttuurikeskuksissa ympäri Suomen kiertävä taideviesti nostaa lasten ja nuorten taiteen näkyväksi sekä lasten ja nuorten äänen kuuluvaksi.

Taide on leikkiä, keksimistä, löytämistä, mielikuvitusta, iloa ja luovuutta. Taideviestin tavoitteena on, että lasten ja nuorten itse tekemiä, sommittelemia sekä esille laittamia yllättäviä taidemerkkejä ja -jälkiä, voi etsiä ja löytää mitä mielikuvituksellisemmista paikoista arjen ympäristöistä.

Kaikki voivat osallistua, haastammekin kaikki kodit, lapset ja nuoret mukaan!

Teokset voivat olla esimerkiksi installaatio ikkunassa, liitukuvio kadussa, ympäristötaideteos portinpielessä, lauluesitys parvekkeella tai popup-sirkustemppu puistossa. Taideviesti saa aikaan lasten ja nuorten taiteen ilotulituksen ympäri Suomen. Kaupungit, kunnat ja kylät muuttuvat lasten ja nuorten taiteen näyttämöiksi ja taidegallerioiksi.

Mihin sinä laitat lasten ja nuorten taidetta esille? Tule mukaan toteuttamaan Suomen suurinta taidegalleriaa.

Taideviesti on Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton ja sen jäsenkeskusten yhteinen viestintäkampanja, jolla juhlistetaan liiton 5-vuotissyntymäpäivää ja verkoston yhteistyötä.

Taideviesti käynnistyy Pohjois-Savon Lapinlahdelta kun Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu haastaa taideviestiin Porin lastenkulttuurikeskus sekä Seikkailupuisto 'Seikkis':en Turusta. 

Lastenkulttuurikeskus Efektin oma päivä on keskiviikko 27.5.2020. Silloin tuomme päijäthämäläistä lastenkulttuuria näkyväksi eri sosiaalisten medioidemme kautta. 

#taideviesti #lastenkulttuuri #lastenkulttuurikeskusefekti

Lisätiedot: 

Lahden kaupunki 
kulttuuriasiainpäällikkö
Matti Karhos

p. 050 387 8792 
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.phlastenkulttuuri.fi 

Kuten niin monet muut tulevan kesän tapahtumat, myös Lahden Kesänäyttämön 25. juhlavuoden Peter Pan -produktio joudutaan perumaan tältä kesältä koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilanteen takia.

- Haikein mielin siirrämme tämän kesän upeat suunnitelmamme seuraavaan vuoteen. Onneksi Mikä-mikä-maassa kukaan ei vanhene ja todellisessa maailmassa aika kuluu nopeasti, toteaa ohjaaja Sanna Heiskanen. 

Heiskanen uskoo, että lisäaika tulee näkymään hyvällä tavalla myös lopputuloksessa: Peter Pan liitäköön vielä korkeammalle kesällä 2021!

Peruutettujen esitysten lunastetut liput vaihdamme lahjakorttiin vuodelle 2021 tai palautamme lippujen hinnan suoraan tilille. Lippujen palautus alkaa välittömästi. Lahden kaupungin kulttuuripalveluiden henkilökunta on lipun ostaneisiin yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Kesän 2021 esityspäivämäärät tiedotetaan niiden vahvistuttua.

Lahden kaupunki on tarjonnut nuorille kesätyömahdollisuuden teatterin parissa jo vuodesta 1995 lähtien. Ensi kesänä Lahden Kesänäyttämö olisi viettänyt 25-vuotisjuhliaan.

Koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi Lahden kaupunki ei tänä kesänä palkkaa kesätyöntekijöitä. Kaupunki kuitenkin jakaa kesätyösetelin jokaiselle halukkaalle kaupungin kesätöihin alustavasti valitulle koululaiselle ja opiskelijalle. 

Lisätietoja:

Lahden kaupunki 
kulttuuriasiainpäällikkö
Matti Karhos

p. 050 387 8792 
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www.phlastenkulttuuri.fi 
Facebookissa Lahden Kesänäyttämö 
Instagramissa @lahdenkesanayttamo

ITUjen näyttämölle voi hakea esitysidealla, tekstikatkelmalla, kohtauksella tai demolla uudesta, pienille lapsille suunnatusta näyttämöteoksesta. Esityksen muotokieli on vapaa. Se voi edustaa nukketeatteria, sirkusta, musiikki- ja tanssiteatteria, puheteatteria tai performanssitaidetta. Kutsu on suunnattu taiteen ammattilaisille ja teoksen takana tulee olla laskutuskelpoinen rekisteröity yhteisö. 

Hakemuksien perusteella 6–8 ehdotusta valitaan Itujen näyttämö katselmukseen, joka järjestetään Hämeenlinnan Verstas-näyttämöllä 18.9.2020. Näistä taiteen ammattilaisraati valitsee vuoden 2021 ITU-esityksen. Esityksen ensi-illan tulee olla vuonna 2021 ja se toivotaan järjestettävän näyttämön tuotantotukitahojen kanssa yhteistyössä. Valitulle ITU-esitykselle myönnetään tuotantotukea 8000 €, josta myönnetään laskua vastaan 6000€ vuonna 2020 ja 2000€  vuonna 2021. 

Näyttämön järjestävät lastenkulttuurikeskukset ostavat valmiista teoksesta yhteensä vähintään 10 esitystä. ITU-esityksien määrä riippuu myös siitä, kuinka teos mukautuu erilaisiin esitystiloihin. Lisäksi voidaan valita Pikku-Itu-esitys, jolle myönnetään 3000 € tuotantotuki. Pikku-Itu-esityksiä ostetaan vähintään yhteensä 4 kpl.

Haku päättyy 9.6.2020 minkä jälkeen valitaan katselmukseen osallistuvat esitysehdotukset. 

ITU-esitysehdotuksen hakemuksen tulee sisältää seuraavat seikat: tekijät yhteystietoineen ja esittelyineen, teoksen työnimi sekä kuvaus suunnitellusta teoksesta tuotantoaikatauluineen ja alustava rahoitussuunnitelma.

Hakulomake:
https://www.lastenkulttuuri.fi/lastenkulttuurikeskukset/projekteja/itu-lastenteatterin-ideahautomo/

Hakulomake ja liitteet lähetetään ensisijaisesti sähköpostilla: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tulostettu hakulomake perillä liitteineen viimeistään 9.6.2020 klo 16:
Annantalo
Katariina Metsälampi
PL 10417
00099 Helsingin kaupunki