Suuri seikkailu web3 kuva Tommi Mattila
Lastenkulttuurikeskus Efektin syksy on
jälleen lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti. Perinteiset ja paljon odotetut kulttuurivierailut päiväkoteihin ja kouluihin ovat juuri käynnistyneet.
 

Kulttuurivierailut  

Efektin perustoimintaa olevat kulttuurivierailut päiväkoteihin ja kouluihin ovat startanneet. Vierailut toteutetaan pääasiallisesti päiväkodin tai koulun omissa tiloissa. Vierailut suuntautuvat kaikkiin Päijät-Hämeen kuntiin. Ohjelmistossa on esimerkiksi musiikkia, tanssia, teatteria ja kuvataidetta. Hakuja esityksille tuli kaiken kaikkiaan lähes 400 ja yhteensä maksuttomia työpaja- ja esityskokonaisuuksia oli syyslukukaudelle jaettavana 100 kpl. Tänä vuonna kulttuurivierailuja on toteuttamassa 15 ammattitaiteilijaa tai taiteilijaryhmää. Lastenkulttuurikeskus Efektin toimintaa koordinoi Lahden kaupungin kulttuuripalvelut, ja rahoituksesta vastaavat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä toiminnassa mukana olevat kunnat. 

Tule tutustumaan kulttuurivierailuihin Päijät-Hämeessä  

Median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan Efektin kulttuurivierailuihin. Kulttuurivierailuja toteutetaan aina joulukuulle asti. Aikataulutietoja voi pyytää kulttuurituottaja Sari Tuomiselta.  

Kulttuurivierailujen ohjelmisto: Ohjelmisto 2023 (phlastenkulttuuri.fi) 

Perusopetuksen kulttuuriohjelmalla 15. lukuvuosi – yhteistyötä Efektin kanssa 10. vuotta

Meneillään oleva lukuvuosi on Lahden kaupungin perusopetuksen kulttuuriohjelman 15. lukuvuosi. Yhteistyötä Lastenkulttuurikeskus Efektin kanssa tehdään jo 10. vuotta. Yhteistyön myötä Sinfonia Lahden syyskuun lopussa olleissa Orkesteri soikoon! -konserteissa oli lahtelaisten 2.-luokkalaisten lisäksi kakkosluokkien oppilaita myös kaikista muista Päijät-Hämeen kunnista eli Asikkalasta, Hartolasta, Heinolasta, Hollolasta, Iitistä, Kärkölästä, Orimattilasta, Padasjoelta ja Sysmästä. Toinen yhteinen konsertti vuosittain järjestetään 6.-luokkalaisille. Tähän saakka näihin koululaiskonsertteihin on lahtelaisten noin 25 000 oppilaan lisäksi osallistunut yhteensä lähes 14 000 koululaista muista Efektin toiminnan piirissä olevista kunnista.   

Kuva: Tommi Mattila


Lisätietoja:

Matti Karhos, Lastenkulttuurikeskus Efekti 
p. 050 387 8792, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Sari Tuominen, Lastenkulttuurikeskus Efekti
p. 044 769 8649, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Susanna Koponen, perusopetuksen kulttuuriohjelma 
p. 050 398 5775, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.