Kun tarjoamasi kulttuurivierailu on valittu mukaan Efektin ohjelmistoon, lähetämme sinulle allekirjoitettavaksi sopimuksen, jossa vahvistetaan vierailukokonaisuuden sisältö ja hinta sekä kunnat, joihin vierailut kohdistuvat. Syksyn ilmoittautumisajan jälkeen saat listan vierailukohteistasi sekä vierailukohteiden yhteystiedot, minkä jälkeen voit sopia kohteiden kanssa toteutusaikataulun kulttuurivierailuille. Vierailuja sopiessasi muista kunnioittaa vierailukohteen toiveita.

Kun vierailujen aikataulu on selvillä, toimita se Efektille. Vierailuajankohdat välitetään medialle, jotta median edustajat voivat tarvittaessa tulla seuraamaan vierailuja. Mikäli median edustaja on sinuun yhteydessä ennen vierailua ja pyytää mahdollisuutta osallistua vierailuun, muista sopia tästä myös vierailukohteen kanssa.

Ennen vierailun alkua on hyvä olla yhteydessä koulun tai varhaiskasvatusryhmän opettajaan. Kerro tulevasta vierailusta, selvitä työskentelytapasi ja muut tarpeesi. Ota myös selvää, onko ryhmässä erityishuomiota vaativia osallistujia ja huomioi tämä vierailua suunnitellessasi.

Vierailun alkaessa pyydämme sinua kertomaan, että vierailun on mahdollistanut Lastenkulttuurikeskus Efekti. Lisätietoja Efektin toiminnasta löydät tarvittaessa kotisivuiltamme.

Kiertueen lopuksi on suositeltavaa käyttää hetki purkamiseen. Mitä kiertueen aikana koettiin ja opittiin ja miten vierailut sujuivat kokonaisuudessaan? Tarvitsemme palautettasi kulttuurivierailujen kehittämiseen. Kerro siis avoimesti näkemyksesi vierailujen onnistumisesta ja mahdollisesta kehittämisen tarpeesta. Älä epäröi ottaa yhteyttä vierailuihin liittyvissä ongelmatilanteissa.

Kun olet toteuttanut kaikki sovitut vierailut, ole yhteydessä Efektiin laskutusta varten.
Muistathan ilmoittaa Efektille, mikäli sovittuun toteutukseen tai kiertueen aikatauluun tulee muutoksia.