Vuoden 2022 esitykseksi haetaan helposti liikuteltavaa ja kiertävää ulkoesitystä, joka soveltuu myös sisätiloihin. ITUjen näyttämölle voi hakea esitysidealla, tekstikatkelmalla, kohtauksella tai demolla uudesta, pienille lapsille suunnatusta esityksestä. Kutsu on suunnattu taiteen ammattilaisille ja teoksen takana tulee olla laskutuskelpoinen rekisteröity yhteisö.

Hakemusten perusteella 6–8 ehdotusta valitaan Itujen näyttämökatselmukseen, joka järjestetään ulkotiloissa Espoon lastenkulttuurikeskus Aurorassa 31.8.2021. Näistä taiteen ammattilaisraati valitsee vuoden 2022 ITU–esityksen. Esityksen ensi-illan tulee olla vuonna 2022 ja se toivotaan järjestettävän näyttämön tuotantotukitahojen kanssa yhteistyössä. Valitulle ITU-esitykselle myönnetään tuotantotukea 8000 €, josta myönnetään laskua vastaan 6000€ vuonna 2021 ja 2000€ vuonna 2022. Näyttämön järjestävät lastenkulttuurikeskukset ostavat valmiista teoksesta yhteensä vähintään 10 esitystä.

ITUjen näyttämön järjestävät Helsingin Annantalo, Vantaan Lastenkulttuurikeskus Pessi, Turun Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto, Päijät-Hämeen lastenkulttuurikeskus Efekti ja Espoon Lasten kulttuurikeskus Aurora

Haku päättyy 1.6.2021, jonka jälkeen valitaan katselmukseen osallistuvat esitysehdotukset.

Tarkemmat hakuohjeet ja hakulomake löytyy Suomen lastenkulttuuriliiton sivuilta: lastenkulttuuri.fi