Jo 38. kertaa järjestettävät Lahden Lasten Talvikarnevaalit toteutuivat poikkeusoloissa 17.5.–30.5. välisenä aikana.

Festivaalin teema tänä vuonna oli osuvasti Uusin askelin eteenpäin. Teeman siivittämänä otimme siis uuden askeleen uuteen suuntaan ja veimme festivaalin sinne, missä yleisömme tällä hetkellä on eli suoraan päiväkotien pihoille ja kaupungin kaduille. Toukokuun kahden viimeisen viikon aikana järjestetyillä festivaaleilla oli mukana yhteensä 34 päiväkotia ja 12 eri ammattitaiteilijaryhmän esityksiä nähtiin kahden viikon aikana yhteensä 54 kpl. Mukana menossa oli iso joukko lahtelaisia lastenkulttuurin ammattilaisia, mm. SUPER teatteri, Bluesmies Jönssön, Duo Ote kollektiivi, Jazzsoppa, LauluHaitari, Smile Country -sirkus, Teatteri Tuomikko, Nukketeatteri Niveltämö, Sinfonia Brass, Pellekaija Pum duo, Keizer & Peltoniemi duo sekä Tuubakimalainen.

Päiväkotien palaute karnevaaleista oli innostunutta ja kohtaamisen esiintyjien kanssa lämminhenkisiä.

”Tapahtuma ulkona oli aivan loistava, lapset olivat turvaetäisyyden päässä esiintyjistä.”

”Esiintyjä sai lapset temmattua mukaan osallistumaan, kommentoimaan, liikkumaan. Huumoria oli ihanasti mukana niin että kaikkia nauratti. Tämän ankean raskaan koronavuoden jälkeen tällaista iloa me juuri tarvitsemme!”

”Ammattitaitoiset, mukavat ja ystävälliset esiintyjät. Ottivat meidät hienosti huomioon, innostuneita ja kohteliaita ihmisiä. Iso kiitos, että saimme esityksen päiväkotiin!!”

”Kaikki meni nappiin, vaikka satoi vettä.”

Myös esiintyjät kokivat poikkeusoloissa esiintymisen päiväkotien pihoilla erityisen mieluisena.

VOI MAHDOTON miten on ollut kivaa päästä esiintymään karnevaalihuumassa!! Kiitollinen olo että sain olla mukana tuomassa iloa ja liikettä päiväkoteihin kahdella eri esityksellä!”, iloitsee Leena Keizer Duo Ote kollektiivista ja Keizer & Peltoniemi duosta.

Tuubakimalainen laulatti myös virtuaalisesti

Valtakunnallisen lastenkulttuurin juhlaviikon kunniaksi Tuubakimalaisen esiintyminen Kariston päiväkodilla striimattiin ja esitystä oli mahdollista seurata Lahden Lasten Talvikarnevaalien Facebook-sivuilla. Tällä tavoin myös laajempi yleisö pääsi osalliseksi Talvikarnevaalien ohjelmasta. Konsertti sai innostuneen vastaanoton, sateisesta säästä huolimatta.

Pallo hukassa interaktiivinen kaupunkiseikkailu vei yleisön aikamatkalle vuoteen 2040

Pallo hukassa oli Lahden Nuorisoteatterin ympäristöaiheinen vuoteen 2040 sijoittuva, interaktiivinen kaupunkiseikkailu, jossa yleisöllä oli oma tärkeä roolinsa. Katsojat pääsivät matkaamaan maailman vesistöjä ja etsimään koodin puuttuvia palasia.

Kaupunkiseikkailu tapahtui ulkotiloissa, Radiomäen ja kaupungintalon ympäristössä. Katsojat lähetettiin matkaan 2–3 henkilön ryhmissä 10 minuutin välein, jotta vallitsevat koronarajoitukset ja yleisömäärärajoitukset täyttyivät. Viikonlopun aikana seikkailuun osallistui yhteensä 37 ryhmää.

Lahden Lasten 38. Talvikarnevaalien yleisömäärä ylsi lähes 3800 katsojaan kahden festivaaliviikon aikana.

Lisätietoja:

Lahden kaupunki, Lastenkulttuurikeskus Efekti
kulttuuriasiainpäällikkö
Matti Karhos
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
p. 050 387 8792

kulttuurituottaja
Henna Keihäs
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
p. 050 3836551