Peruuntuneen kesän 2020 jälkeen Lahden Kesänäyttämö on jälleen voimissaan ja valmistaa yleisön iloksi dramatisoidun konsertin kaikkien rakastamasta sadusta Jaakko ja pavunvarsi. Sibeliustalon Finlandia-klubilla lapsille ja lapsiperheille esitettävä konsertti saa ensi-iltansa lauantaina 10.7. klo 15. Muut esitykset ovat tiistaina 13.7. klo 15 ja 18 ja torstaina 15.7. klo 15 ja 18.

Kuinka tarinassa käy Jaakolle, Leenu-lehmälle, Jättiläiselle ja kuka muniikaan kultamunia? ”Jaakko ja pavunvarsi kertoo tarinan toivosta, ystävyydestä ja unelmien tavoittelemisesta. Olen iloinen siitä, että tänä vuonna nuorten kesätyö toteutuu ja pääsemme pitkästä aikaa esiintymään yleisölle. Esiintymisen ilo välittyy takuulla myös katsojille”, sanoo ohjaaja Sanna Heiskanen.

Produktion on dramatisoinut, säveltänyt ja sanoittanut Lahden Kesänäyttämön ohjaaja Sanna Heiskanen. Musiikin sovituksesta vastaa Erno Tiittanen. 

Esitykset toteutetaan koronarajoitukset ja -turvallisuus erityisesti huomioiden. Yleisökapasiteetista on käytössä vain pieni osa, katsomossa noudatetaan kahden metrin turvavälejä ja yleisö ohjataan omille paikoilleen ruuhkien ja ylimääräisten kontaktien välttämiseksi. Konsertissa ei ole väliaikaa. Suosittelemme esityksissä myös maskien käyttöä yli 10-vuotiaille katsojille. Lippuja esityksiin myy lippu.fi.

Lahden kaupunki työllistää nuoria musiikin ja teatterin parissa jo 24. kerran. Tämän kesän produktiossa on mukana yhteensä 23 nuorta muusikkoa, näyttelijää, kulttuurituottajaharjoittelijaa, lavastaja-tarpeistonvalmistajaa ja valo-/ääniteknikko. 

Kesänäyttämö jalkautuu Lahden keskustaan 


Lahden Kesänäyttämö on näkynyt ja tulee näkymään Lahden katukuvassa seuraavien viikkojen aikana useaan otteeseen. 

Lahen Lavalla lauantaina 3.7. ja keskiviikkona 7.7. 

Lahen Lavan avajaisia juhlistetaan Lahden Kesänäyttämön voimin lauantaina 3.7. klo 12. Silloin luvassa makupaljon konsertista ja yleistä festivaalihumua. Päivän aikana esiintyjät lisäksi jalkautuvat ympäri Lahtea pienissä ryhmissä ilahduttamaan kaupunkilaisia lyhyillä musiikkiesityksillä. 

Toisen kerran kesänäyttämöläiset saapuvat keskustan lavalle markkinapäivänä keskiviikkona 7.7.2021 klo 9.30 ja 10.30. Esitykset ovat kaikille avoimia.

Kaupunkijuna Puksu

Puksu-kaupunkijuna ottaa Kesänäyttämön seurueen kyytiinsä perjantaina 2.7. iltapäivällä. Matkan varrella seurue ilahduttaa kaupunkilaisia Jaakko ja pavunvarsi-produktion musiikilla.

Musiikkivierailut päiväkoteihin ja palvelukeskuksiin 

Keskiviikkona 23.6. Kesänäyttämön nuoret ilahduttivat Lahden ja Nastolan alueen päiväkoteja sekä palvelutaloja musiikkivierailuin. Päivän aikana tehtiin yhteensä 16 eri vierailua, joiden sisältö oli nuorten itsensä toteuttama. Päiväkodeissa esitettiin musiikilla höystettyjä satuja, palvelukotien asukkaat saivat nauttia vanhemman viihdemusiikin sävelistä ja lauluista. Vierailut saivat erittäin positiivisen vastaanoton jokaiselta kohteelta. 

Jaakko ja pavunvarsi – dramatisoitu konsertti lapsille ja lapsiperheille

Käsikirjoitus, sävellys, sanoitus, ohjaus ja dramatisointi: Sanna Heiskanen
Musiikin sovitus: Erno Tiittanen
Esitykset:
La 10.7. klo 15, ensi-ilta
Ti 13.7. klo 15 ja 18
To 15.7. klo 15 ja 18
Liput: 8€/30 € (perhelippu 4 hlö) 
Lippuvaraukset: lippu.fi/lahden-kesanayttamo
Paikka: Sibeliustalon Finlandia-klubi, Ankkurikatu 7, 15140 Lahti
Kesto: n. 50 min (ei väliaikaa)
Tuotanto: Lahden kaupungin kulttuuripalvelut

Lisätietoja:
Lahden kaupunki
kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhos
p. 050 387 8792
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

kulttuurituottaja 
Henna Keihäs
p. 050 383 6551
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www. phlastenkulttuuri.fi

Facebook: Lahden Kesänäyttämö
Instagram: @lahdenkesanayttamo