Syksyn 2020 tiedot on päivitetty 4.9.2020. 

Ohjeita ja aikatauluja opettajille

Kulttuuriohjelman kulttuurikäynnit ovat osa opetussuunnitelman mukaista opetusta (oppiaineiden lisäksi myös laaja-alainen osaaminen). Käyntejä voi mainiosti hyödyntää myös esim. monialaisissa oppimiskokonaisuuksissa. Käynnit ovat kouluille maksuttomia, kuljetuskouluilla tilauskuljetukset mukaan lukien. Tavoitteena on taata jokaiselle oppilaalle mahdollisuus tutustua kulttuuriin ja omaan kaupunkiin.

Syyslukukauden 2020 kohteista osa toteutetaan sovelletusti voimassa olevat suositukset huomioiden, osa perinteisesti syyslukukaudella olevista kohteista on siirretty kevätlukukaudelle.

KULJETUKSET

Kuljetuksiin ovat oikeutettuja 2. – 8. luokkalaiset yli 2,5 km:n matkalle, ykkösillä kuljetusraja on 2 km (lähteenä maps.google.fi). Nämä koulut mainitaan kohteittain kunkin luokka-asteen kohdalla. Kuljetuksissa pyritään käyttämään mahdollisimman paljon täysiä linja-autoja.

Ilmoittakaa mahdollisista erityistarpeista (esim. pyörätuoli) varauksen yhteydessä. Kun kuljetettavan ryhmän varaus on tehty, koordinaattori (Susanna Koponen) varaa kuljetuksen. Tieto kunkin koulun kuljetuksista toimitetaan kouluille rehtorin sähköpostiin.

MATERIAALIT

Materiaalia kulttuurikäyntien tueksi löytyy näiltä sivuilta ko. taiteenlajin tai kohteen kohdalta. Museokohteista järjestetään lisäksi tutustumistilaisuus opettajille ja mukaan lähteville avustajille. Tutustumistilaisuuden avulla oman luokan oppitunnin voi suunnitella tarkemmin, ja suunnittelussa voi hyödyntää henkilökunnalta ja saman luokka-asteen opettajilta saatuja ideoita.

Lisätietoja:

Kulttuuripedagogi
Susanna Koponen
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 050 398 5775