AEIOU KEHOKO 2

Suomalais-slovenialaisen Vauva- ja taaperoteatteri AEIOU:n KEHOKO-esitys on palkittu Slovenian Nukketeatteripalkinnolla 2015 ja sille myönnettiin Slovenian kulttuuriministeriön Teatterilaatumerkki 2017. KEHOKO-esityksiä on ollut Suomessa ja Sloveniassa yhteensä 400 (tilaajina lastenkulttuurikeskukset, kaupunginteatterit, kulttuuritalot ja festivaalit).

KEHOKO on moniaistinen esitys kehon toiminnoista. Se yhdistelee nukketeatteriesityksen, taidenäyttelyn ja leikin rakenteita. KEHOKO koostuu elintoimintoja kuvaavista interaktiivisista veistoksista, joihin liittyy hauskoja, osallistavia ja toiminnallisia kehoon liittyviä tehtäviä.

KEHOKO leikittelee elimistön "noloilla" toiminnoilla ja kauniilla orgaanisilla muodoilla. Lapset pääsevät kirurgian erikoislääkäri Ruven seurassa mm. ryömimään paksusuolessa, vierailemaan majoituspalvelu Kohdussa ja täyttämään tyhjän pään ajatuksilla.

KEHOKO haastaa yleisön leikin ja huumorin lomassa: "Tietyistä ruumiintoiminnoista ei haluta puhua, vaikka kehoon ja sen hyvinvointiin kiinnitetään paljon huomiota. Lapset opetetaan nimeämään esim. eksoottiset eläimet, mutta ei  omia elimiä. Osa ruumiintoiminnoista on häveliäisyyssyistä tabu, mikä näkyy myös tietämättömyytenä. Ei tunneta omien sisäelinten sijainteja ja tarkoituksia. Pienten lasten kehon ja aivojen kehitys on vilkasta. Oma keho ja sen kaikki osat löytyvät. Lasten tulisi saada malli, että kehoon liittyvistä asioita voi keskustella. Hyvän kehoitsetunnon syntymisen edellytyksenä on, että lapsi saa tutustua kehoonsa ilman häpeää."

KEHOKO: http://www.aeiou.si/fi/ohjelmisto/kehoko

KEHOKO-TRAILERI: https://www.youtube.com/watch?v=MvocgTr8KBg&feature=youtu.be

Esiintyjä: Katja Kähkönen

Esityksen nimi: KEHOKO - moniaistinen esitys kehon toiminnoista
Kesto: 45 min
Kohderyhmä: Päiväkodit ja alakoulut (Esitys sopii parhaiten 4-8-vuotialle lapsille)
Ryhmäkoko: 4-30 hlö (sisältää lapset ja ohjaajat / opettajat)
Esitystila: 70 neliömetriä (sisältää yleisötilan), tilassa pitää olla sähköpistokkeita ja yleisvalaistus (ei vaadi teatterivalaistusta)
Muuta huomioitavaa: Kaikki esitykset (3 kpl) tulee toteuttaa saman päivän aikana samassa tilassa, esim. tunnin välein. Esitykset tulee toteuttaa 17.10. mennessä.
Kuvat: Matej Povse

Haku on päättynyt!