KYLMÄT TASSUT LÄMMIN SYDÄN 1

KYLMÄT TASSUT, LÄMMIN SYDÄN - Tarina siitä, kuinka hyväsydäminen jänis toi tulen maan päälle.

Ky-ky-ky-kylmä! Aikojen alussa maan päällä ei ollut tulta. Liekki oli Näädällä, mutta hän asui korkealla vuorella, tiheän metsän tuolla puolen, ja vartioi sitä itsekkäästi muilta eläimiltä. Silloin pieni, mutta rohkea Jänis päätti jekuttaa Näätää ja tuoda tulen maan päälle kaikkien iloksi.

Lämminhenkinen esitys pohjautuu Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen tarinaan "Kuinka Jänis toi tulen maan päälle". Kertomus nostaa esiin muiden hyväksi toimimisen tärkeyden: tulesta riittää lämpöä kaikille!

Esityksen puvut vievät lapset eri tunnelmiin ja tarinankerronta, klovneria, laulu sekä tanssi houkuttelevat mukaan mielikuvitusleikkiin. Puhetta on vähän eli näytelmä sopii myös katsojille, joiden äidinkieli ei ole suomi. Esityksen loppuhuipennuksena ovat kiinalaiset viuhkat, joiden silkki leijuu ilmassa tulenliekkien lailla...

Näytelmä on toteutettu suomalaisamerikkalaisena yhteistyönä: ohjauksesta vastaavat Moshe Cohen (USA) sekä Oswald Basten (Suomi). Esityksen valmistamista edelsi osallistava "ILOMIELIN" -teatterihanke, jossa pohdittiin yhdessä helsinkiläisten päiväkotilasten kanssa, mikä saa nauramaan.

Esiintyjä: Nukketeatteri-ANNOS
Esityksen nimi: KYLMÄT TASSUT, LÄMMIN SYDÄN
Kesto: 30-35 min
Kohderyhmä: Päiväkoti ja ala-aste (+3-vuotiaat)
Ryhmäkoko: 150 (ihanteena alle 100 katsojaa, jos mahdollista) (ei minimikokoa)
Esiintymistila: 3 m x 3 m
Lisätiedot: Esityksen pystytys kestää 1,5 tuntia, purku 45 minuuttia. Esityksen tarinankerronta tapahtuu klovnerian ilmaisukeinoin.