nettiin

Matkakuume -esityksessä pääset kurkistamaan kahden taitavan jonglöörin, jotka kantavat nimeä Pölkky & Mölkky, matkalaukun sisältöön. Laukun sisällöt saattavat olla hyvin hämmentäviä yleisölle, sillä kummallakin matkustajalla on melkoisen poikkeuksellinen matkalaukku.

Tapahtumat alkavat siitä hetkestä, kun tämä pelleilyä ja hauskanpitoa rakastava kaksikko tapaa toisensa yllättäen lentokentällä ja salaa he molemmat pääsevät kurkistamaan toistensa matkalaukkujen sisältöön. Siitä alkaa hauskojen ja humorististen tapahtumien ketju, missä välillä ilmassa lentää yhtä aikaa niin monen monta omenaa, appelsiinia kuin banaaniakin. Saatetaanpa ilmassa nähdä myös muutamia sukkaparejakin unohtamatta lukuisia erilaisia palloja: pingispalloja, sählypalloja, tennispalloja, jalkapalloja, jonglöörauspalloja. Ja eihän kunnon jonglööri ole mitään ilman keiloja ja renkaita ja niitä toden totta ilmassa lentää paljon ja vielä yhtä aikaa… kunnes kovaäänisistä kuuluu: Tämä on viimeinen kuulutus lennoille… ja sitten onkin jo melkoinen kiire… ja mistään ei näytä tulevan mitään, kun passitkin ovat unohtuneet kotiin.  

Tämä n. 35-40min mittainen humoristinen show, missä on mukana myös tanssia, akrobatiaa ja sirkusmusiikkia harmonikalla, on rakennettu siten, että se sopii niin lapsille kuin lapsenmielisille aikuisillekin. Asusteet show’ssa vaihtuvat ja välillä lavalla nähdään iso pandakarhu ja välillä taas pelleasuun pukeutunut Pölkky. Esiintyjäkaksikolle sattuu ohjelman aikana kaikkea hassua ja niitä kommelluksia ei voi olla katsomatta ilman nauramista. Lapset pääsevät myös mukaan osallistumaan hauskoihin ohjelmanumeroihin. Suosittu ohjelmanumero on merirosvoarkun etsiminen ja merirosvotanssi. Ohjelma on mahdollista lopettaa lasten interaktiiviseen sirkustemppujen harjoiteluun tai discoon, jos niin toivotaan.

Esiintyjä: Matkakuume -sirkusduo
Esityksen nimi: Matkakuume
Kesto: 35–40 min
Kohderyhmä: päiväkoti ja ala-aste (2–12-vuotiaat)
Ryhmäkoko: 20–30 hlö
Esiintymistila: 3 x 4 metriä
Lisätiedot: Meillä on oma äänentoisto mukana. Tilan korkeus on hyvä tietää etukäteen, jotta tietää, mitä sirkustemppuja tilassa mahtuu tekemään. Kirjastoissa olemme ohjelman lopussa antaneet lasten tutustua sirkuspalloihin ja heitä on opastettu jonglöörauksessa. Tämä on ollut hirmu suosittua. Jos halutaan toteuttaa sitä samaa kouluissa tai päiväkodeissa, olisi hyvä, jos heillä olisi tennispalloja omasta takaa, sillä lapsia, ketkä haluavat kokeilla temppuja, saattaa olla hirmu paljon.