Tavaroiden säilytys esityksen aikana:
Voit jättää päällysvaatteet ja repun naulakkoon, joka vartioitu esityksen ajan.

Esityksen alkaminen:
Tulkaa ajoissa paikalle. Voitte tutustua näytelmän käsiohjelmaan ennen esitystä. Vahtimestari päästää yleisön sisälle muutamaa minuuttia ennen esityksen alkua. Meillä ei ole erikseen paikkavarauksia, joten pyydämme teitä tulemaan opettajanne johdolla esitystilaan. Huomioittehan, että koululaisesitykset ovat lähes loppuunmyytyjä. Paikat katsomossa täytetään järjestyksessä. Ei siis jätetä tyhjiä penkkejä väliin tai vallata useampaa paikkaa itselle.

Asiallinen käyttäytyminen teatteriesityksen aikana:
Teatteri on taidemuoto, jossa vuorovaikutus yleisön kanssa on oleellista. Katsojien innostuneisuus, keskittynyt seuraaminen tai myötäeläminen välittyy lavalle asti. Näyttelijöiden heittäytyminen tarinaan silmienne edessä ja roolihenkilön epävarmuuden tai pelon näyttäminen vaatii rohkeutta. Esityksestä ei tarvitse tykätä! Saat olla siitä juuri sitä mieltä kuin olet, mutta kerro mielipiteesi vasta esityksen jälkeen palautelomakkeella ja anna muiden katsojien katsoa rauhassa ja muodostaa oma mielipiteensä. Asiallinen käyttäytyminen takaa kivan teatterikokemuksen niin esiintyjille kuin katsojillekin.

Teatteriesityksen aikana on epäkohteliasta syödä tai juoda.
Rapisevat paperit ja sihahtelevat juomapullot myös häiritsevät muuta yleisöä.

Kännykät suljetaan esityksen ajaksi.
Ei riitä, että laitat puhelimen äänettömälle, sillä puhelimeen tuleva yhteys voi kuulua teatterin kaiuttimissa, vaikka itse puhelin ei mitään ääntä päästäisikään. Huomioithan myös, että kännykän ruudun välke hämärässä salissa häiritsee paitsi vieressäsi istuvia, myös kaikkia takanasi olevia. Nousevan katsomon ansiosta takanasi istuvat näkevät mitä katsot puhelimestasi. Joten älä katso kännykkää! Katso näyttämölle ja ota tilanne mahdollisuutena nähdä jotain harvinaista.

Esityksen tahallinen häiritseminen:
Koululaisesitys on tilausnäytös ja teatterivierailu on kouluaikaa. Opettajilla on oikeus puuttua häiritsemiseen, olipa oppilas omasta koulusta tai ei. Oletamme, että kaikki osaavat käyttäytyä ja antavat niin muille katsojille kuin näyttelijöillekin rauhan esityksen aikana.